09 Aralık 2018 09:29
Son Güncellenme Tarihi: 09 Aralık 2018 12:19

Arnavutluk'ta öğrencilerin harç protestosu sürüyor

Arnavutluk'ta binlerce öğrencinin, harç ücretlerinin yarı yarıya düşürülmesi talebiyle başlattığı eğitim boykotu eylemleri sürüyor.

Fotoğraf: Për Universitetin adlı Facebook sayfasından alınmıştır

Paylaş

Arnavutluk’ta harçlarının yüksek olmasını protesto etmek amacıyla binlerce öğrenci eylem düzenlendi. Öte yandan Sırbistan'ın başkenti Belgrat'ta binlerce kişi, Sırbistan Solu Genel Başkanı Borko Stefanoviç’in, yapacağı konuşma öncesi başına bir cisimle vurulmasına tepki göstermek için binlerce kişinin katılımıyla protesto düzenlendi.

DHA'dan Enis Tabak'ın haberine göre, Balkanlar’da Sırbistan’ın yanı sıra Arnavutluk başkenti Tiran'da binlerce üniversite öğrencisinin katıldığı gösterilerde öğrenciler, harçlarının yüksek olmasına tepki gösterdi ve harç ücretlerinin yarı yarıya düşürülmesini talep etti. Eğitimin boykot edildiği Arnavutluk'ta hükümet, üniversite harç miktarıyla ilgili bir değişik yapmayacağını açıkladı. Üniversite öğrencileri, başkent Tiran’da bir ana caddeyi kapatarak Eğitim Bakanlığı önünde düzenlemeyi protesto etti.

'KANLI GÖMLEKLERE SON' EYLEMİ

Öte yandan Sırbistan'ın başkenti Belgrat'ta binlerce kişi, Sırbistan Solu Genel Başkanı Borko Stefanoviç’in, Kruşevac'ta yapacağı konuşma öncesi başına bir cisimle vurulmasına tepki göstermek için binlerce kişinin katılımıyla protesto düzenlendi. Muhalefetin çağrısı üzerine Belgrad Üniversitesi Felsefe Fakültesi önünde toplanan binlerce kişi Sırbistan Radyo ve Televizyonu binasına yürüdü. Ellerinde, 'kanlı gömleklere son', 'hukukun üstünlüğü ve adalet için', 'iktidarın terörüne karşı' ve 'Avrupa neden sessiz kalıyorsun?' yazılı afişler açtılar. Protesto nedeniyle Belgrat'taki caddeler trafiğe kapatıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Lösemi hastası Selin Çolak ilik bekliyor

SONRAKİ HABER

İnsan Hakları Haftası’nda AKP'nin hak ihlalleri raporu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...