08 Aralık 2018 17:08

Ersun Yanal: Fenerbahçe yöneticileri ile görüştüm

Aydın'da konuşan teknik direktör Ersun Yanal, Fenerbahçeli yöneticilerle görüştüğünü aktardı ve 'Söz konusu Fenerbahçe ise gerisi teferruattır' dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ersun Yanal, Fenerbahçe Kulübü ile görüşme yaptığını belirterek, "Söz konusu Fenerbahçe ise gerisi teferruattır. Herkesin bir takvimi var, önümüzdeki günler ne getirir göreceğiz" dedi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, Atlas Sağlık Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen '3'üncü Atlas Geleceği Konuşuyor' etkinliğine katılıp 'Sporda gelecek nasıl olacak' konulu konuşma yapan teknik direktör Ersun Yanal, "Evet, Fenerbahçe yöneticileriyle görüşme yaptım. Fenerbahçe söz konusuyla diğer konular teferruattır. Bu nedenle aradaki teferruatlar halledilmeyecek meseleler değil. Herkesin kendisine göre takvimi var. Biz saygı göstermek zorundayız. Toplantıda Fenerbahçe'yi konuştuk. Dediğim gibi Fenerbahçe'nin konuşulduğu yerde diğer her şey de teferruattır. Ancak süre veremem. Zaman ne gösterecek göreceğiz" dedi.

'SPOR YAPMAYAN NESİLLERE SAHİBİZ'

Yanal ayrıca federasyonda çalışırken yaptığı gözlemleri şöyle aktardı: "2010 - 2011 sezonuna ait. Türkiye'de yetişen oyuncular maçlarda toplam yüzde 49 ortalama zaman alıyorlar. Ligimizde maçlarda oynayanlar yüzde 54'ü yabancıydı. Bu rakam yüzde 73 oldu. Yani oynayanların yüzde 73'ü yabancı. Şu anda Avrupa'da en çok yabancı oynatan ligiz. Avrupa'da en yüksek yaş ortalaması olan ligiz. En yaşlı lige sahibiz. Emekliler ordusu gibiyiz. Alt yapıdan oyuncu yetiştirip oynatan en son ligiz. Futbolcu üretmiyoruz. Biz dedikoduyla borç üretiyoruz. İyi projeler yapmak lazım. Ülkedeki sporun ya da eğitimin değiştirilmesi, büyütülmesi için bilimsel çalışmalara ihtiyaç var. Spor yapmayan nesillere sahibiz. 'Yaşlandım, gideceğiz herhalde, hadi spora başlayalım' diyoruz. Spor başka bir şey. Beden eğitimi derslerinde spor öğretilmez. Spor bir uğraştır. Spor alışkanlıklar ve beceriler olarak değerlendirilebilir. Spor aynı zamanda bir hobidir" diye konuştu. (Aydın/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir ve Kayseri’de kadın cinayeti

SONRAKİ HABER

Galatasaray, 2-0 öne geçtiği Rizespor maçından 1 puanla ayrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...