08 Aralık 2018 12:08

Bursa Nilüfer’de atık kirliliği yaratanlara tepki

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çevreyi kirleten kişi ve kurumları, sosyal medya ve basın aracılığıyla kamuoyuna duyuracaklarını açıkladı.

Fotoğraf: Nilüfer Belediyesi

Paylaş

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde özellikle kırsal alanlara, atılan atıklar Nilüfer Belediyesini harekete geçirdi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sorumsuzca çevreyi kirleten kişi ve kurumları kamuoyuna duyuracaklarını belirterek “Bu konudaki mücadele için bütün ilgili kurumları göreve davet ediyorum” dedi.

Dağyenice ve Demirci Mahallesi arasındaki alanda yapılan incelemelerde, tarım alanları arasına atılan atıklar tespit edildi. Tehlikeli atıkların tarlaların bulunduğu, hayvanların otladığı alanlara dökülerek hem çevrenin kirletildiğini hem de buralarda yaşayanların hayatının tehlikeye atıldığına dikkat çeken Bozbey “Buralardan ola ki birileri bir şeyler aldı ve çocuklarınıza ulaştırdı. Çocuklarınız bu atıklardan dolayı zehirlendi. Belki sizin veya atanın çocuğu zehirlenecek farkında mısınız?​” diye konuştu.

Belediye olarak özellikle vatandaşların evlerindeki tadilat atıklarını ücretsiz olarak toplayarak Atık Bertaraf Tesisine naklettiklerini ifade eden Bozbey “Biz bütün  fabrikaları uyarıyoruz. Lütfen atıkları gönderdiğiniz yüklenicileri denetleyin. Çöp deponi sahasından fotoğraflayarak size o belgeyi sunmadığı müddetçe, o atık bilin ki bu tür yerlere dökülmeye devam ediyor. Bu konuda hassasiyet ve çevre duyarlılığı bekliyoruz” dedi.

AĞIR CEZALAR VERİLMELİ

Atıklarını, Bursa Büyükşehir Belediyesine ait Atık Bertaraf Tesisine ücret karşılığında bırakmak yerine ücret ödememek için doğaya atanların ağır bir şekilde cezalandırılması gerektiğini söyleyen Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak bu tür yerlerde atılan atıkların arasında bulduğumuz her türlü belgeyi firma gözetmeden kamuoyuna, sosyal medya ve basın aracılığıyla duyuracağız. Başka türlü bunun üstesinden gelemeyeceğiz. Bu konuda ilgili bütün  kurumları da göreve davet ediyorum” şeklinde konuştu. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçilerle asgari ücreti konuştuk: Etrafımda bir tane mutlu insan yok

SONRAKİ HABER

Alman ilaç tekeli Bayer’de işçi kıyımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa