08 Aralık 2018 11:20

Asgari Ücret Tespit Komisyonuna katılan işçi: Elimde 3 lira kalıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonuna katılan işçi Gülden Görmez kira, doğalgaz faturası ve kredi taksidini ödedikten sonra elinde 3 lira kaldığını söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara'da dün, 2019 yılında uygulanacak asgari ücret için toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonuna katılan işçi Gülden Görmez (40), oturduğu kiralık evinde basın mensuplarını ağırladı. İki çocuk annesi Görmez, aylığından geriye 3 TL kaldığını söyledi.

Komisyonda asgari ücretlilerin taleplerini dile getiren Gülden Görmez, Yalova İstanbul Caddesi üzerinde kiralık oturduğu evinde basın mensuplarını ağırladı. Bir sürü önce eşinden ayrılan 2 çocuk annesi Görmez, ailesinin geçimini güçlükle sağladığını aktardı.

1603 LİRA’DAN 3 LİRA KALIYOR

Aldığı asgari ücretten geriye sadece 3 TL kaldığını belirten Görmez, “15 gün önce yakmaya başladım doğal gazı. Bu 15 günlük bir fatura. 150 lira gelmiş. 850 lira zaten kira ödedim; 1000 lira yaptı. Şimdi kredi taksitim var, 650 lira. Onu ödeyeceğim; 1650 lira yapıyor. Ben yol ve yemek ücreti alıyorum ama iş yerinde yemek yiyorum. Çalışma saatinin içerisinde yemek yemek zorundayım. Para zaten oraya gidiyor. Yol parası da zaten yola gidiyor. 1603 liradan ayda elimde 3 lira kalıyor. Kredi ve kiraya gidiyor para. Bu faturaları kredi kartlarımdan ödüyorum. Diğer kartım müsaitse oradan çekip onun asgarisini, oradan çekip diğerinin asgarisini yatırarak, böyle yürüyor. Bu krediyi de onun için çektim zaten çünkü kredi kartlarım doluydu artık dönmüyordu. Kredi çekip en azından biraz rahatlayayım istedim. Kriz yönetimi gibi. İyi mi oldu? Hayır olmadı. Şimdi 650 lira hem kredimi ödüyorum hem de kredi kartımı kullanmaya devam etmek zorunda kalıyorum. Bunu da orada dile getirdim” diye konuştu.

‘2 BİN TL ÜSTÜ VE ENFLASYON ORANI’

Asgari ücret beklentisini de dile getiren Görmez, "O artık onların duyarlılığına, gerçekten bizi anlayıp anlamadığına bağlı. İnşallah 2 bin lira üstü ve enflasyon oranının maaşa yansımasını istiyoruz. Enflasyon rakamları çok yüksek şu an. Böyle olursa belki biraz, yine bu tabii eksik ama en azından nefes alabiliriz” diye konuştu. (Yalova/DHA)

 
Asgari ücreti konuşuyoruz
Herkese Açık Grup ·
Gruba Katıl
Bu grupta, asgari ücretin ne kadar olması, daha da önemlisi, nasıl belirlenmesi gerektiğini tartışıyoruz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019’daki asg...
 
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: İstanbul'da her yeri CHP zulmünden kurtaralım

SONRAKİ HABER

İzmir’de işçiler asgari ücret talepleri için sokağa çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...