08 Aralık 2018 06:34

Manu Chao’dan River Plate-Boca Juniors finaline şarkı

Manu Chao, River Plate-Boca Juniors finali için seslendirdiği şarkıyla futbolu saran küresel kapitalizmi eleştirdi.

Ekran görüntüsü: Youtube

Paylaş

“Bakın, bakın, bakın, Boca oynuyor, River oynuyor, Çin kazanıyor, Katar kazanıyor.”

Şarkıcı Manu Chao, pazar günü Boca Juniors ile River Plate arasında Madrid’de oynanacak Copa Libertadores finali rövanş maçı öncesi yayınladığı şarkıyla futbolu saran küresel kapitalizmi eleştirdi.

Dünya futbolunun son dönemdeki en büyük yatırımcılarından Katar ve Çin’den örnek veren Manu Chao, futbolu yönetenlerin aldıkları karar sonucunda futbolun kazananının halklar değil “sponsorlar” olduğuna vurgu yaptı.

TeleSur’un haberine göre sosyal medya hesabından açıklama yapan Manu Chao, “Arjantin’deki tüm kardeşlerime... Sizi yüreğimizde taşıyoruz. Kardeşliğiniz için teşekkürler” dedi.

Jose Hernandez’in “Martin Fierro” şiirini eklemeler yaparak okuyan Manu Chao dinleyicilerine şöyle seslendi: “Kardeşler birlik olun / Bu ilk kuraldır / Gerçek birliğe sahip olun / Her zaman / Çünkü kavga ederseniz / Yabancılar sizi yiyip bitirir.”  

Gerçek adı Jose-Manuel Thomas Arthur Chao olan İspanyol asıllı Fransız şarkıcı, müziğinin yanı sıra toplumsal meselelere hassasiyeti ve muhalif duruşuyla tanınıyor. Manu Chao geçmişte Meksika’daki Zapatista hareketinin de aralarında olduğu gruplar ve insan hakları savunucularıyla da iş birliği yapmıştı.

1998’deki Clandestine albümü 5 milyon satan, punk rock ve ska etkileri taşıyan müziğiyle tüm dünyada hayran kitlesi edinne Manu Chao’nun Türkiye’de de çok sayıda seveni bulunuyor.

RIVER PLATE-BOCA JUNIORS FİNALİ

Arjantin’in iki köklü kulübü Boca Juniors ile River Plate’i karşı karşıya getiren Copa Libertadores finalinin şampiyonu belirleyecek ikinci ayağı, Buenos Aires’te River Plate taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle ertelenmişti. Maç daha sonra İspanya’nın başkenti Madrid’e alınmış, iki kulüp de bu karara itiraz etmişti.

11 Kasım’da Boca Juniors’ın stadında oynanan ilk maç 2-2 bitmişti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu: Asgari ücret en az 2500 TL olmalı

SONRAKİ HABER

Marmara Bölgesinde sıcaklıklar artacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...