08 Aralık 2018 04:23

Selahattin Demirtaş'tan Le Monde'a mektup

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Le Monde gazetesine mektup yazarak destek ve dayanışma çağrısı yaptı.

Fotoğraf: HDP Basın

Paylaş

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fransa'da yayımlanan Le Monde gazetesine mektup yazdı. Demirtaş mektubunda 12 Aralık'ta tutuklu yargılandığı davanın duruşmasının görüleceği bilgisini paylaşarak Le Monde'a davayı yerinde izlemeleri veya dava için destek ve dayanışma çağrıları yapmalarını istedi.

Artı Gerçek'in haberine göre araştırmacı ve çevirmen Ayşe Erdem, Demirtaş'ın Le Monde gazetesine gönderdiği mektubu özetleyerek çevirdi:

"Size bu mektubu iki yıldır yasa dışı bir şekilde tutulduğum Yüksek Güvenlikli Cezaevinden avukatlarım aracılığıyla gönderiyorum .... Şu ana kadar partim HDP’ye mensup beş bine yakın kişi aynı amaçla tutuklandı. Halen 58 belediye başkanı ve 9 milletvekili de benimle birlikte cezaevindedir ... Düşünceyi açıklama özgürlüğümüz, siyaset yapma hakkımız, Kürt kimliğimiz nedeniyle uğradığımız açık ayrımcılık ve kişi güvenliğimiz nedeniyle bugün de ben sizlerden destek ve dayanışma talep ediyorum. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde uluslararası dayanışmanın hayati derecede önemli olduğuna olan inançla sizin de elinizden gelen her türlü çabayı göstereceğiniz umuyor, diliyorum ... 12 Aralık 2018 tarihinde tutuklu olduğum davanın duruşması yapılacak ve üç gün sürecek. Mümkünse davayı yerinde izlemenizi veya tüm imkanlarınızla bu dava için destek ve dayanışma çağrıları yapmanızı çok önemsiyorum."

Mektubun Le Monde'da yayımlanan orijinali için tıklayınız. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mars'tan gelen ilk sesler kamuoyuyla paylaşıldı

SONRAKİ HABER

Konya'da otomobil, polis aracına çarptı: 1 polis hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...