07 Aralık 2018 19:08

İstismar sanığının annesinden savunma: ‘Kız değil, unutur’

Erzurum'da 14 yaşındaki Y.G’ye cinsel istismarda bulunan 27 yaşındaki Y.G’nin tutuksuz yargılanmasına devam edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Erzurum Aşkale’de akrabası olan 14 yaşındaki Ortaokul Öğrencisi Y.G’ye cinsel istismarda bulunan 27 yaşındaki Y.G’nin tutuksuz yargılanmasına devam edildi. Duruşmada sanıktan şikayetçi olan Y.G’nin annesi, davadan vazgeçmeleri için baskı gördüklerini şu sözlerle anlattı: “Sanığın annesi evime gelip, ‘Senin çocuğun erkek. Kızlığı bozulmadı ki. Bir şey olmaz, unutur gider’ diyerek şikayetçi olmamamızı istedi” dedi.

DHA'dan Hümeyra Pardeli'nin haberine göre, Aşkale’de iki aile arasında kavga çıktı. Kavganın ardından aileler, darp iddiasıyla birbirlerinden şikayetçi oldu. Aşkale Merkez Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan soruşturmada kavganın sebebinin çocuk istismarı olduğu anlaşıldı. Aşkale Başsavcılığı istismarla ilgili soruşturma başlattı. Çocuk izleme merkezinde ifadesi alınan Y.G, 9-10 yaşlarından itibaren istismara maruz kaldığını anlattı. Yine istismar girişimi olduğunda bu kez durumu ailesine anlattığını, bunun üzerine de iki aile arasında kavga çıktığını söyledi. Y.G’ye sistematik olarak yıllarca istismarda bulunan Y.G. ise suçlamaları kabul etmeyerek, iftiraya uğradığını iddia etti. 30 Mart günü tutuklanarak cezaevine konulan Y.G. hakkında çocuğun cinsel istismarı suçundan 16 yıl, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan ise 4.5 yıldan 11 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Y.G, Erzurum 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın dünkü duruşmasında suçlamaları yine kabul etmedi.

Duruşmada Y.G’nin annesi de dinlendi. Anne ifadesinde, sanığın ailesinin sürekli evlerine gelerek şikayetten vazgeçmeleri konusunda baskı yaptığını anlattı ve şöyle konuştu: “Sanığın annesi Ş.G. evime gelerek, ‘Senin çocuğun erkek. Kızlığı bozulmadı ki. Bir şey olmaz, unutur gider’ dedi. Bizi her gördükleri yerde ‘Çocuğumun adını kimseye söylemeyeceksin. Mahkemeye gidip yalan söyledik diyeceksiniz’ diyorlar. Şikayetçiyim.”

Mahkeme duruşmayı erteledi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de nasıl bir yerel yönetime ihtiyaç var?

SONRAKİ HABER

Altıok : Yandaş sermaye İzmir'i yağmalamak istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...