07 Aralık 2018 18:39

Recticel’de işçiler fabrikada eyleme başladı

İstanbul Tuzla’da bulunan Recticel fabrikasında patronun sendikayı tanımaması üzerine işçiler fabrikada eyleme başladı.

Fotoğraf: Recticel işçileri

Paylaş

İstanbul Tuzla’da bulunan Recticel fabrikasında işçilerinin Petrol-İş sendikasında örgütlenme çalışmaları sürüyor. İşçiler patronun sendikayı tanımamaya devam etmesi üzerine kendilerini fabrikaya kitledi. 

Eylem devam ederken fabrika önünde açıklama yayınlayan Petrol-İş sendikası, işçilerin sendikal hakkının engellenmek istendiğine dikkat çekti.

Açıklamayı yapan Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, Rectikel'de iş tanımının farklı bir işkolunda belirlenmesine karşı Petrol-İş sendikasının hukuki süreç başlattığını ve incelemeler sonucunda işkolunun 4 no'lu olarak belirlendiğini belirtti. Örgütlenme çalışmalarının 3 yıldır sürdüğü belirten Tekik, işverenin yargı ve bakanlık kararını tanımadığı dile getirdi.

Mesut Tekik, Recticel işverenin, işçilerin sendikalı olma iradesini boşa çıkarma girişimlerine devam ederek uluslararası çalışma normlarına, Anayasa’ya ve yasalara aykırı davrandığını belirtti. Petrol-İş Sendikası’nın diyaloğa ve müzakereye açık olduğunu belirten Tekik, işverene de çağrı yaparak bir an önce masaya oturması gerektiğinin altını çizdi.

Basın açıklaması sloganlarla ve mücadele kararlılığının sürdürüleceği vurgusuyla sona erdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kamu hastanelerinde personel açığı

SONRAKİ HABER

İzmir'de nasıl bir yerel yönetime ihtiyaç var?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...