22 Eylül 2012 13:19

Mücadele ettiler, baz istasyonunu kaldırttılar

Antalya Mazıdağı bölgesindeki Yavuz Selim Mahallesi’nde bir evin çatısına kurulan gün ısı görünümlü baz istasyonu, mahalle halkının açtığı davanın kazanımla sonuçlanması üzerine kaldırıldı. Baz istasyonunun yıkılmasını alkış ve sloganlarla karşılayan mahalleliler “Bu kazanım herkese örnek olsun&r

Mücadele ettiler, baz istasyonunu kaldırttılar
Paylaş
Duygu Ayber / Hasan Alkan

Mazıdağı bölgesindeki Yavuz Selim Mahallesi’nde yaklaşık 2 yıl önce bir evin çatısına baz istasyonu kurulmasına mahalle halkı tepki göstererek, baz istasyonunun kaldırılması için dilekçeler toplayıp, hukuki sürece kadar her türlü yolu denediler. Mahalleliler, baz istasyonunun kaldırılması için başlattıkları hukuki süreç nedeniyle uzun süre polis ve baz istasyonu kurulan evin sahibi tarafından baskıya maruz kaldılar. Ancak, her türlü baskıya rağmen GSM şirketine karşı açtıkları davayı kazanan mahalle halkının kararlılığı baz istasyonunu kaldırttı.

‘PARA İÇİN HALK SAĞLIĞIYLA OYNUYORLAR’

GSM şirketine karşı açtıkları davanın kazanımla sonuçlanmasını kutlayan mahalleli İmam Şimşek, baz istasyonu kurulduktan sonra bahçelerinde yetiştirdikleri ürünlerin de zarar gördüğünü söyleyerek,  “Ağaca bu kadar zarar veren radyasyon insana kim bilir nasıl zarar verir” dedi.  Şimşek, daha fazla para kazanma uğruna halk sağlığı ile oynandığını ifade ederek, “İnsan para için komşusunu satar mı” diye sordu.
Baz istasyonunun kurulduğu günden bu yana hukuki süreci takip eden mahallelilerden Sevim Sarıkaya, mahallede kanser vakalarının arttığını söyledi. Sarıkaya, “Baz istasyonu kurulduktan sonra 4 komşuma kanser teşhisi konuldu ve birinin de durumu ağır. Psikolojimiz de sağlığımız da bozuldu. Bunların hesabını kim verecek” dedi. Geç olsa da mücadelelerinin olumlu sonuçlanmasının mutluluk verdiğini dile getiren Sarıkaya, “Büyük şirketlerle baş edemeyiz sanıp mücadeleden geri durmamak gerekir. Kazanımımız örnek olsun” diye konuştu. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kopya serbest, protesto suç!

SONRAKİ HABER

12 Eylül döneminde halktan gizlenen radyasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa