Sendika disiplin kuruluna seçilen engelli işçi işten atıldı

İstanbul Maltepe Kara Dikimevinde iş kazası sonrası işten atılan Kazım Kaçar'ın işe iade edilmesi talebiyle açıklama yapıldı.

07 Aralık 2018 13:52
Son Güncellenme Tarihi: 08 Aralık 2018 11:38
Paylaş

İstanbul Maltepe’de bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kara Dikimevi Müdürlüğünde 18 günlük işçiyken iş kazası geçiren ve engelli kadrosunda yaklaşık 9 yıl çalışan Kazım Kaçar, işten atıldı. 26 Mayıs 2018’de gerçekleşen Türk-İş’e bağlı Türk Harb-İş Sendikası İstanbul Şube Kongresinde, Şube Disiplin Kuruluna seçilen Kaçar, “28 Mayıs’ta apar topar görev yerim değiştirildi. Sağlık sebeplerinden dolayı iş sağlığı güvenliği kuruluna sevk edildim. ‘Seni çalıştırabileceğimiz bölüm yok’ denildi ve işten atıldım” dedi. 

SENDİKADA GÖREV ALDI, HER ŞEY DEĞİŞTİ

2010 yılında 18 günlük işçiyken mesai çıkışı işyeri servisinin kaza yapması sonucu sağ kolunun yüzde 60 iş gücünü kaybeden ve engelli kadrosunda çalışmaya başladığını söyleyen Kazım Kaçar Evrensel'e şöyle konuştu: “Yaklaşık 9 yıl çalıştım, verilen her işi de yaptım. Sendikamızda disiplin kuruluna seçildim. ‘Sen engellisin kardeşim senin iş akdini feshettik’ dediler. Gece 12’ye kadar eve gidemedim. ‘Eşime çocuklarıma ne diyeceğim’ dedim. Çocuğum kalkıp beni evde gördüğünde ‘Baba neden işe gitmedin’ dedi. Hiçbir şey diyemedim. Engelliler gününden 3 gün önce işten çıkarıldım. Engelli olmak benim suçum değil. Ben buraya engelim olmadan girdim. Bunun bana yapılması ayrı acı veriyor. İşveren vekiline sesleniyorum, beni devlet istihdam etmezse ben özelde nasıl çalışabilirim? Milli Savunma Bakanıma sesleniyorum, ben işimi ekmeğimi geri istiyorum.” 

İŞÇİLERDEN KİTLESEL AÇIKLAMA

Türk Harb-İş Sendikası İstanbul Şubesi çağrısıyla Maltepe’de bulunan Dikimevi önünde bir araya gelen yüzlerce İşçi Kazım Kaçar’ın işe iade edilmesi talebiyle basın açıklaması yaptı. “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Yaşasın, sınıf dayanışması”, “Birlik, mücadele, zafer” sloganlarının atıldığı eylemde işçiler adına konuşan Türk Harb-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Murat Yalçınkaya, “Kaçar, işveren vekili tarafından somut kanıtlara dayanmayan ithamlarıyla işten çıkartılarak, işsizliğin ve açlığın pençesine itilmiştir. Gerekçeler arasında fazla istirahat, ücretsiz izin ve yine sağ kolunu kullanmadan yapabildiği bir işin hem kara dikimevinde, hem de Milli Savunma Bakanlığı iş yerlerinde bulunmadığının belirtilmesi bunun yalnızca birkaç örneğidir” dedi. ILO ve BM sözleşmelerini hatırlatan Yalçınkaya, “Kendisini TİS ve kanunlar üzerinde gören anlayışı kınıyoruz. Mücadelemiz Kazım Kaçar işine geri dönene kadar sürecektir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Aldığımız haklar birliğimizi korudukça korunurmuş

SONRAKİ HABER

CHP çalışma yaşamı raporu: 16 yılda en az 21 bin iş cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...