07 Aralık 2018 12:05

KESK: 15 Aralık'ta krizin yükünü reddetmeye çağırıyoruz

KESK Adana Şubeler Platformu, krizin bedelini emekçilerin ödememesi talebiyle, 15 Aralık’ta Adana'da yapacakları mitinge çağrı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KESK Adana Şubeler Platformu, kuruluşlarının 23'üncü yılı dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Şube binasında gerçekleşen toplantıda konuşan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İrfan Doğan, örgütlü mücadele ile kurulan KESK'in insanca yaşam mücadelesine devam edeceğini ifade etti. Bunun için emeği ile geçinen, krizden etkilenen, baskı koşullarına tepki duyan yurttaşlara seslenen Doğan, tüm Adana halkını 15 Aralık Pazar günü saat 13:00'da Uğur Mumcu Meydanı’nda krizin bedelini emekçilerin ödememesi talebiyle yapacakları mitinge çağrı yaptı.

KESK'in tarihinin Türkiye'de demokratik hak ve özgürlükler mücadelesinin tarihi ile bütünleştiğini dile getiren Doğan, "Encümeni Muallim'den TÖS'e, TÖB-DER, TÜM-DER, TÜS-DER'e ulaşan 12 Eylül karanlığını yırtanların tarihidir" dedi. KESK'in resmi kuruluşunu mücadele ile OHAL koşullarında gerçekleştirdiğini ifade eden Doğan, "Haklılığın ve kararlılığın mücadelesi ile dolu bu onurlu tarihe yeni sayfalar ekleyeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP'de İstanbul için Celal Doğan'ın adı geçiyor

SONRAKİ HABER

Muhalif gazetelere THY ambargosuna 'hassasiyet kriteri' savunması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...