Deriteks Sendikasında örgütlü olan CPS işçileri TARİŞ'i ziyaret etti

CPS işçileri, direnişteki TARİŞ işçilerini ziyaret etti.

07 Aralık 2018 11:45
Son Güncellenme Tarihi: 08 Aralık 2018 06:57
Paylaş

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Fabrikasında çalışırken DİSĶ/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan TARİŞ işçilerinin fabrika önündeki direnişi 31. gününde.

Direnen işçilere destek ziyaretleri sürerken “TARİŞ işçisi yalnız değildir” pankartı ile işçilerin yanına gelen DİSK/Genel-İş 7 No’lu Şube üyeleri, mücadele çağrısı yaparak dayanışma mesajı verdi. Genel-İş 7 no’lu şube temsilcileri ve yöneticileri ile Ege Üniversitesinden işten atılan işçilerle birlikte gerçekleşen destek ziyaretinde konuşan Şube Sekreteri Özgür Genç, “Bir aydır TARİŞ işçileri haklı bir direniş sürdürüyor. Bu dönem de anayasal haklarını kullanamayan işçi arkadaşlarımızın, sendikalı oldukları için işten atılan bütün arkadaşlarımızın sonuna kadar yanında olacağız ve birlikte başaracağımıza inanıyoruz. Bu zaferi TARİŞ işçisi kazanacak. Daha önce TARİŞ işçisi bir tarih yazmıştı. Yine bu tarihi yazmaya devam edecek. Dayanışma içinde talepleri gerçekleşene kadar TARİŞ işçilerinin yanında olacağız” dedi.

DİSK/ Emekli- Sen ve Eğitim İş Dokuz Eylül Üniversitesi şubesi de destek ziyareti gerçekleştirirken Seferihisar Belediyesi ise işçilere gıda desteğinde bulundu.

CPS İŞÇİLERİ TARİŞ’İ ZİYARET ETTİ

Deriteks Sendikasının Tuzla' da örgütlü olduğu CPS işçileri de TARİŞ işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, Gıda - İş Sendikası Ege Bölge Başkanı Gürsel Köse, “31 gündür sınıf kardeşlerimiz bizleri yalnız bırakmadı. Aramızda işleri ekmekleri alınmak istenen CPS işçileri, tekstil işçileri aramızda. İşverenin haksız dayatmalarına karşı mücadele veren ve bu mücadeleyi İzmir’deki Gaziemir Serbest bölgeye taşıyan Deriteks Sendikası üyeleri aramızda. Sermaye Bursa'da da aynı, Tuzla'da, Torbalı'da da aynı. Bizler emekçiler olarak bu mücadeleyi birleşe birleşe büyüteceğiz” dedi.

Deriteks Genel Teşkilat Sekreteri Ayhan Yanılmaz, “TARİŞ işçilerinin mücadelelerinde başarılı olacaklarına inanıyoruz. CPS işçileri olarak daima yanınızdayız” dedi.

Tuzla Şube Sekreteri Haydar Canpolat, “İstanbul CPS tekstilde kendi üretimimizin buraya gelmesinden kaynaklı İzmir serbest bölgede bekleyişimizin ikinci günü. Dayanışma içinde olacağız. Mücadelenizin sonunun zaferle biteceğinin inancıyla geldik” diye konuştu.

Genel Merkez Yöneticisi ve İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz ise, “Önümüzdeki günlerde Deriteks İzmir Şube olarak da ziyarete geleceğiz. TARİŞ direnişini sadece İzmir değil tüm Türkiye duydu. TARİŞ işvereninin işlediği suçu herkes duydu. Bugüne kadar herkes TARİŞ’i evine rahatlıkla sokuyordu ama 31 gündür sokmuyoruz, sokmayacağız. Bizler bu işin takipçisi olacağız, TARİŞ'e bu sendika girecek” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Candan Sabuncu son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

15 yılda gelmeyen adalet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...