07 Aralık 2018 09:11

Polise kadro var, öğretmene yok

MEB verilerine göre 97 bin olan öğretmen açığına karşılık 20 bin atama yapılacağı açıklandı. Bu sayı polis için ayrılan atama kotasından az.

Fotoğraf: pixabay

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in öğretmen açığı ile ilgili soru önergesine verdiği yanıtta, 97 bin öğretmen açığına rağmen şubat ayında yalnızca 20 bin atama yapacaklarını söyledi. Ayrıca Selçuk, “Öğretmen ihtiyacını kullanım izni verilen kadro sınırlılığı içerisinde karşılıyoruz“ dedi. Öğretmenler için yeterli kadro açılmasına izin verilmezken, 2019 yılı için 25 bin polis, 10 bin bekçi ataması yapılacak.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde, “MEB öğretmen açığının 2017 yılında 109 bin olduğu açıklanmıştı. Mevcut durum nedir, bu açık nasıl giderilmektedir? Yeni öğretmen ataması düşünülmekte midir?“ diye sormuştu. Bakan Selçuk ihtiyacın çok altında öğretmen ataması yapacaklarını itiraf ederek şöyle dedi: “Bakanlığımızın 25.10.2018 tarihli MEBBİS veri tabam kayıtlarına göre Türkiye geneli resmî eğitim kurumlarında alanlar bazındaki öğretmen ihtiyacı 97 bin 31'dir.“ Bakan bunun gerekçesini ise şöyle savundu: “Bakanlığımız eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı, Bakanlığımıza kullanım izni verilen kadro sınırlılığında karşılanabilmektedir. Bu kapsamda 2019 yılı şubat ayında 20 bin öğretmenin atanması planlanmış olup söz konusu bu atamaya ilişkin takvim Bakanlığımızın internet sayfasında yayınlanmıştır.“ Bakandan gelen yanıta tepki gösteren CHP'li Gürer, 20 bin öğretmen atamasının sorunu gidermek için yeterli olmadığını belirterek, ülke genelinde 400 binden fazla öğretmen adayının atama beklediğini söyledi.

Birçok okulda öğrenciler öğretmen sıkıntısı yaşarken, hükümet öğretmenden çok polis ve bekçi ataması için kadro açıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 20 bin öğretmen kadrosuna izin verildiğini söylerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2019 yılı için 25 bin polis, 10 bin bekçi ataması yapılacağını açıklamıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Trump'ın golf tesisinde belgesiz işçi çalıştırıldığı' iddiası

SONRAKİ HABER

Emre Gürcanlı ile 'mega projeler'de yaşanan iş cinayetlerini konuştuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...