07 Aralık 2018 05:16

Diyanet: En az 20 milyon kişi kulaktan dolma dini bilgiler alıyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'En az 20 milyon kişi kulaktan dolma dini bilgiler alıyor' dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mardin'de konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Kendisini Müslüman olarak tanımlayan insanlardan nereden baksanız en az 20 milyon kadarı kulaktan dolma dini bilgiler alıyor" ifadelerini kullandı.

'GENÇLERE' YAKIN MARKAJ

Erbaş, Mardin Valiliği'ni ziyaret etti ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ramazan Muslu ve bölge müftüleriyle birlikte Vali Mustafa Yaman ile görüştü. 20'ye yakın şehri ziyaret ettiklerini belirten Erbaş, çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalarını "Din, diyanet milletimizin çimentosudur. Hiçbir etnik ayrımcılık yapmadan, gençlerimizi özellikle çocuklarımızı kucaklayarak, onları geleceğe daha nitelikli bir şekilde nasıl hazırlayabiliriz, bunun derdindeyiz" şeklinde dile getirdi.

Valilik ziyaretinden sonra İl Müftülüğü'nde üniversiteli gençlerle buluşan Erbaş, kapıda kendisini bayraklarla karşılayan 4-6 yaş arası Kur'an kursu öğrencileriyle fotoğraf çektirdi.

KULAKTAN DOLMA OLMAYAN BİLGİ İMAM HATİPTEN ALINIYORMUŞ

Demirören Haber Ajansı'nın aktardığına göre gençlere seslenen Erbaş, 20 milyon kişinin dini bilgileri kulaktan dolma öğrendiğini savunarak şunları söyledi:

"Yapılan araştırmalar sokaktaki vatandaşlara temel dini bilgilerinizi nerden aldınız diye sorulduğunda yüzde 5’ten, şimdi yüzde 15’lere çıktı. İmam Hatip Liseleri ve ilahiyat fakültelerinden yani örgün din, dini yetimi ile din eğitimi alanların oranı şu an yüzde 15’te. Peki bu kalan yüzde 85 din eğitimini nerden alıyor? Bunun da yüzde 50’si kadarı yaz Kur'an kurslarından. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camilerde yaz tatilinde verdiği iki aylık programlardan ilki dersleri alıyor. O yüzde 85’in geriye kalan diğer yüzde 50’si ise temel dini bilgileri nerden alıyor? Kulaktan duyma bilgilerle alıyor. Araştırma önümüzde. Bu az bir rakam değildir. Yani nereden baksanız bu rakam 20 milyonu aşan bir nüfustur. İçinde gayrimüslimleri saymıyoruz ya da kendisini Müslüman olarak tanımlamayan kişileri koymuyoruz bunun içerisine. Zaten onlar için de böyle bir şeye gerek yok. Ama kendisini Müslüman olarak tanımlayan insanlardan nereden baksanız en az 20 milyon kadarı kulaktan dolma dini bilgiler alıyor. Gerçekten bizi sıkıntıya sokan bir şey. Diyanet İşleri Başkanlığı, ilahiyat fakülteleri, medreseler ve İmam Hatip Liseleri olarak doğru dini bilgilerle insanları donatmazsak, yaşadığımız olayları görüyorsunuz."

POLİSLERLE BİRLİKTE NAMAZ KILDI

Etkinliğin ardından Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat Şubesi'ni ziyaret eden Erbaş, Mardin Valisi Mustafa Yaman ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile birlikte emniyetin bahçesindeki mescitte polislerle birlikte yatsı namazını kıldı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna, Rusya sınırına takviye asker gönderdi

SONRAKİ HABER

Bayrampaşa'da 4 katlı binada yangın: 3'ü ağır, 7 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...