22 Eylül 2012 13:26

'Medeniyeti ihya edecekler'miş

Has Parti eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve arkadaşları AKP'ye katıldı. Erdoğan, Kurtulmuş'u "Yuvanıza hoş geldiniz" diye karşılarken, Kurtulmuş da "Biz medeniyetimizin ihyası için siyaset yapıyoruz" dedi.AKP İstanbul İl Başkanlığı Danışma Meclisi ve Katılım Toplantısı Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Başba

'Medeniyeti ihya edecekler'miş
Paylaş

AKP İstanbul İl Başkanlığı Danışma Meclisi ve Katılım Toplantısı Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Başbakan Erdoğan, toplantının yapıldığı salona Numan Kurtulmuş ve AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile birlikte geldi.

“Katılım toplantısının ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyen Erdoğan, ABD ziyaretini kongre sebebiyle iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Erdoğan, kendilerini ABD’de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun temsil edeceğini tekrarladı.

Numan Kurtulmuş ve HAS Parti’den AKP’ye geçen diğer isimlere “Yuvanızı hoş geldiniz” diyen Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti’nin omuzlarında taşıdığı misyon büyük, kadim bir medeniyetin ruhu ile şekillenmiştir. Bu hareket bu dava kökü derinlerde olan kökü medeniyetimizle yaşıt olan ilkeleri vizyonu ve bu noktada o misyonu üstlenmiş bir davadır. Biz büyük bir çınarın dallarıyız. Bu çatı herkesi kucaklayabilecek imkana sahiptir. Bu milletin adeta mecnunlarıyız.”

“Terör AK Parti dönemine kadar Türkiye'de siyasete, idareye, sosyal hayata, ekonomiye ve uluslararası ilişkilere etki etmiştir” diyen Erdoğan, kendilerinin buna müsaade etmediğini ifade etti.

Erdoğan, “Terörü” arkasına alarak muhalefet yapan partiler olduğunu da öne sürdü. (İSTANBUL)


KURTULMUŞ: BİZ SİYASETİ MEDENİYETİMİZİN İHYASI İÇİN YAPIYORUZ

Erdoğan’ın konuşmasından sonra Numan Kurtulmuş ve arkadaşları da tören ile AKP’ye katıldı.

Parti rozetini takan Kurtulmuş “Salona girerken yüzlerce tanıdık arkadaşımızı burada gördük. Bu birliktelikten inşallah güçlü yeniden büyük Türkiye kurulması için karınca kararıyla üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yapmak için Allah’tan kolaylık niyaz ediyorum. AK Parti’nin tabanı böyle bir bütünleşmeyi onaylamış. Milletin büyük çoğunluğu medyada büyük bir kısım bu konuyla ilgili görüşlerini ortaya koydu. Milletin çok büyük bir kısmı bu birleşmeye olumlu değerlendirdi. Bir hocamız olan bir büyüğümüz ile yaptığımız telefon görüşmesinde bana gözyaşları içinde ‘yıllardır ben bunun için dua ediyordum’ dedi. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“Siyaseti yüzlerce yıldan neşet eden medeniyetin kadim değerlerleri üzerinden” yaptıklarını anlatan Kurtulmuş, “Bir çınarın dalları buluşuyor. Türkiye 150 yıldır bir mücadelenin içinde. Bizim medeniyetimizin sözünün en yüce olması için birçok insan gelip geçmiştir. 150 yıldır bu ses batıdan gelen sufle ile susturulmaya çalışıldı. 200 yıldır dünyaya hakim olan bir medeniyet iflasın eşiğine geliyor. Biz siyaseti medeniyetimizin yeniden ihyası için yapıyoruz. Bu milletin çocukları asla bu siyaset alanından inmeyecekler. Bu milletin çocukları artık sahne aldı” dedi.

Konuşmanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Numan Kurtulmuş ve partisine katılan eski HAS Partililere AKP rozeti taktı.

ÖNCEKİ HABER

Düşmanlaşmaya izin vermeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Havada direniş sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...