06 Aralık 2018 15:42

Hükümete ‘Sarı Yelekliler’e ilişkin gensoru önergesi hazırlığı

Fransa'da sol partiler, ‘Sarı Yelekliler’in protestoları hakkında pazartesi günü Ulusal Meclis'e gensoru önergesi sunacaklarını açıkladı.

Fotoğraf: EPA-EFE/Etienne Laurent/AA

Paylaş

Fransa'da sol partiler, ‘Sarı Yelekliler’in protestoları hakkında pazartesi günü Ulusal Meclis'e gensoru önergesi sunacaklarını açıkladı.  

AA'da yer alan habere göre Fransa'daki sol partiler, "Sarı Yelekliler"in akaryakıt zamlarının düşürülmesi ve ekonomik koşulların iyileştirilmesi amacıyla düzenledikleri protestolar hakkında pazartesi günü Ulusal Meclis'e gensoru önergesi sunacaklarını açıkladı. 

Fransız hükümetini protestolarla ilgili süreci iyi yönetemediği için eleştiren Sosyalist Parti (PS), Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi (LFI) ve Fransa Komünist Partisi (PCF), bu protestolar hakkında pazartesi Ulusal Meclis'e gensoru önergesi sunacaklarını belirtti. 

PS Genel Sekreteri Olivier Faure yaptığı açıklamada, pazartesi günü meclise sunacakları gensoru önergesiyle hükümete bu sorunun farklı yöntemlerle çözülebileceğini göstermek istediklerini belirtti.

LFI'li milletvekili Ugo Bernalicis, hükümetin bu sorunu yönetemediğini, bu nedenle bir çözüm bulabilmek için gensoru önergesini meclise sunacaklarını kaydetti.

Söz konusu gensoru önergesinin Ulusal Meclis'te görüşülebilmesi için 58 milletvekilinin imzası gerekiyor.

MACRON'A HALK DESTEĞİ EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a olan halk desteği, son bir ayda 3 puan azalarak yüzde 18'e düştü. 

AA'nın haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a olan halk desteği düştü. Araştırma şirketi Yougov'un CNews ve The Huffpost için yaptığı ankete göre, akaryakıt zammına tepki olarak başlayıp Macron yönetimine öfkeye dönüşen protestolar sırasında Cumhurbaşkanına destek düştü.

28-29 Kasım'da bin 6 kişinin katılımıyla yapılan anket, bir önceki ay yüzde 21 düzeyinde olan Macron'a halk desteğinin gösteriler sırasında 3 puan düşerek yüzde 18 ile "en düşük halk desteği" seviyesine gerilediğini gösterdi. Macron son 2 ayda 7 puan kaybetti. 

Macron'un yanı sıra Başbakan Edouard Philippe de halk desteği konusunda puan kaybına uğradı. Philippe'e olan destek de son bir ayda 6 puan düşüşle yüzde 21'e geriledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de belediye hizmet binasında çalışan taşeron işçiler iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Çepeçevre Yaşam - Aydın Kızılcaköy halkının JES'e karşı direnişi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...