İzmir'de belediye hizmet binasında çalışan taşeron işçiler iş bıraktı

İzmir'in Torbalı ilçesinde belediye hizmet binası inşaatında çalışan taşeron işçiler ücretlerini alamadıkları için iş bıraktı.

06 Aralık 2018 15:25
Paylaş

İzmir'in Torbalı ilçesinde, belediye hizmet binası inşaatında çalışan 200 taşeron işçi, 70 gündür ücretlerini alamadıklarını belirterek iş bırakma eylemi başlattı.

Belediye hizmet binası inşaatında çalışan taşeron işçiler sabah saatlerinde inşaat alanında bir araya geldi. İşçiler, inşaatta çalışan yaklaşık 200 işçinin 70 gündür paralarını alamadıklarını dile getirdi.

DHA'nın aktardığına göre Urfa'nın Viranşehir ilçesinden çalışmak için Torbalı'ya geldiklerini belirten işçi temsilcilerinden Cebrail Aydın, "Biz ekibimizle asma tavan işi yapıyoruz. 70 gündür ödeme alamıyoruz. Alacaklarımız ödenene kadar işe çıkmayacağız. 10 gündür de çalışmıyorum. Belediyenin en azından arabuluculuk görevi üstlenmesi gerekiyor" dedi.

Şentürk Özkılıç'ta yaklaşık 40 kalıpçı olarak işlerini teslim ettiklerini ancak paralarını alamadıklarını dile getirdi. İşçiler, polise yazılı ve sözlü şikayette bulundu. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

AA’nın tazminatsız işten attığı Ensar Özdemir’in davası 16 Ocak’ta

SONRAKİ HABER

Hükümete ‘Sarı Yelekliler’e ilişkin gensoru önergesi hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...