06 Aralık 2018 15:09

AA’nın tazminatsız işten attığı Ensar Özdemir’in davası 16 Ocak’ta

Muhabir Ensar Özdemir'in haber amaçlı çektiği ve AA'nın da tüm abonelerine servis ettiği fotoğraflara dair 'Terör örgütü propagandası' suçlaması.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İnanç YILDIZ
Diyarbakır

Anadolu Ajansı (AA), 12 yıldır çalışan Foto Muhabiri Ensar Özdemir’in sözleşmesini 667 sayılı KHK’ye dayandırarak feshederek tazminatını vermedi. Özdemir’in hakları için açtığı davaya savunma yazısı gönderen AA, kullanım hakları Anadolu Ajansında olan fotoğraflar üzerinden muhabirini suçladı.

AA, 667 KHK’nin 4G maddesi ve 57 Sayılı Kanun’un 2’nci maddesine dayanarak "Güven ilişkisinin ortadan kalktığı" iddiasıyla, 12 yıldır çalıştırdığı Foto Muhabiri Ensar Özdemir’i işten attı. 15 Mart 2018 tarihinde, Anadolu Ajansı Gaziantep Bölge Müdürlüğünde görev yaptığı esnada hakkında “istihbari bilgi” olduğu iddiasıyla sözleşmesi tazminatsız feshedilen Özdemir, avukatı aracılığıyla iş akdinin haksız şekilde feshedildiği gerekçesiyle Gaziantep 6. İş Mahkemesine tazminat davası açtı.

Mahkemeye cevap yazısı gönderen AA, Özdemir’in “haklı gerekçelerle” işten çıkarıldığını iddia ederek, Ensar Özdemir'in çektiği ve AA'nın da tüm abonelerine servis ettiği haber fotoğraflarını “delil” diye sundu.

Anadolu Ajansı Fotoğraf Editörlüğünün 2014 yılında yayımladığı ve Ensar Özdemir tarafından Musul’da çekilen peşmerge fotoğrafı ile 2015 yılında Diyarbakır’daki Newroz kutlamalarında çektiği fotoğraflar da “delil” denilerek mahkemeye sunuldu.

Ajans, ayrıca Özdemir’in sosyal medya hesabından beğendiği BBC, AFP, DHA, Sputnik haberleri ile Türkan Elçi’nin eşi Tahir Elçi’nin ölüm yıl dönümünde paylaştığı tweeti “YPG/PKK içeriği” olarak tanımladı.

Özdemir’in Avukatı Hasan Önder Sulu’nun bilirkişi talebini kabul eden mahkeme, duruşmanın 16 Ocak 2019’da görülmesine karar verdi.

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de menfez köprü çöktü, iki mahalleye ulaşılamıyor

SONRAKİ HABER

İzmir'de belediye hizmet binasında çalışan taşeron işçiler iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa