06 Aralık 2018 15:05

‘Açlık grevi tehlikeli boyuta ulaşmadan dikkate alınmalı’

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Leyla Güven'in açlık grevi tehlikeli boyutlara ulaşmadan taleplerin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in cezaevinden başlatmış olduğu süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eyleminin 29. gününe dair aralarında HDP, DBP, DTK, MEYADER, Barış Anneleri, TJA, TUHADDER olduğu siyasi parti ve kitle örgütleri basın toplantısı yaptı. Açıklamaya HDP Diyarbakır milletvekilleri katıldı.

Açıklamayı yapan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Öcalan ile görüşmelerin olduğu süreçte Türkiye’de barış ikliminin yaşandığını hatırlatarak, “Bugün tecrit edilen kapısına kilit vurulan bu barış umudu ve çözüm iradesidir. İmralı’daki tecrit ile başlayarak Türkiye’ye yayılan, karanlık savaş atmosferi, kriz ve kaostur. Hâlihazırda Ortadoğu’da devam eden savaş sarmalı, Türkiye’de artarak devam eden çatışma süreci bu çözümsüzlük politikalarının sonucudur” dedi. 29 gündür açlık grevinde olan Güven ile cezaevlerinde bulunan birçok mahpusun devam ettirdiği açlık grevinin tehlikeli boyutlara ulaşmadan taleplerin yerine getirilmesinin önemine dikkat çeken Başaran, tecrit için “Türkiye’nin kendi iç yasalarına, temel insan haklarına, imzacısı olduğu sözleşmelerden herhangi birine uyması ile gerçekleşebilecek insani ve haklı bir taleptir. Bu talep Türkiye’de insan haklarından, barıştan ve bir arada yaşamdan yana olan demokratik şahıs ve kurumların ortak talebidir” dedi.

Başaran, “Barış talebinin yanında yer alan tüm demokrasi güçlerini, tecridin kaldırılması ve barışın tesisi için harekete geçmeye, muhatapları ise bu eylemleri dikkate alarak bir arada yaşama dair talebin daha fazla zarar görmemesi adına duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Milli Savunma Bakanlığı'nda yeni askerlik sistemine ilişkin toplantı

SONRAKİ HABER

Mersin'de menfez köprü çöktü, iki mahalleye ulaşılamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...