06 Aralık 2018 13:48

Polisin öldürdüğü gencin dosyasında 'aklama yarışı'

Antep’te polis tarafından öldürülen Ekrem Karakan’ın Avukatı Bülent Duran, delillerin karartılarak mahkemenin polisi aklamaya çalıştığını söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Antep’te “dur” ihtarına uymadığı iddiasıyla polis tarafından öldürülen Lise Öğrencisi Ekrem Görkem Karakan’ın Avukatı Bülent Duran, yarın 3’üncü duruşması görülecek olan davada emniyetin delilleri kararttığını, mahkemenin ise polisi aklamaya çalıştığını söyledi.

Antep’te geçtiğimiz yılbaşı gecesi polisin “dur” ihtarına uymadığı iddiası ile Polis Hasan Bilki’nin açtığı ateşle ağır yaralanan ve 14 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybeden Ekrem Görkem Karakan’ın (16) ölümüne ilişkin açılan dosyada, yargı yerinde saydı. Olaydan sonra gözaltına alınıp serbest bırakılan polis H.B. ise, başka bir birime atandı.

Davada gelinen süreci Ailenin Avukatı Bülent Duran, MA’ya değerlendirdi.

'DELİLER KARARTILDI'

Soruşturmanın ilk aşamasından itibaren emniyetin Karakan’ı öldüren polisi haklı çıkarmaya yönelik bir kurgu kurduğunu söyleyen Duran, Karakan hastaneye kaldırıldıktan sonra polislerin hastane kayıtlarına olayın trafik kazası şeklinde geçmesi için çaba harcadıklarını, cinayetin olayın başında trafik kazasıyla kamufle edilmeye çalışıldığını belirtti. Birçok delilin polisler tarafından karartıldığını vurgulayan Duran, şöyle devam etti: “İfadeler arasındaki çelişkileri, olay tutanakları ve soruşturma aşamasındaki hukuka aykırılıkları dile getirip, olaya şahit olanların huzura çağrılması talebimiz mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme başkanı tarafından iddia makamı mütalaaya zorlandı. Mahkeme hüküm konusunda polisin lehine bir kanaat oluşturmuş. Bu kanaatten dolayı bu dosyada bir an önce karar çıkarıp, tutuksuz yargılanan sanığın aklanması yönünde bir karar çıkarmayı amaçlıyor.”

‘HAKİKATİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ’

Sanık polisin Karakan’a kendileriyle paylaşılan canlı bomba istihbaratına dayanarak ateş ettiğini söylediğini paylaşan Duran, polisin söylediği istihbari bilginin emniyete 01 Ocak 2018 tarihinde geldiğini söyledi. Duran, “Dosya başından sonuna kadar çelişkilerle doludur. Ancak şu bir gerçek, polis ‘dur’ ihtarı olmadan paralel atış pozisyonunda Karakan’ı hedef alarak cinayet işlemiştir. Biz her şeye rağmen hakikati ortaya çıkararak suçlunun en ağır cezayı alması için mücadelemizi sürdüreceğiz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gezi'nin birinci yıl dönümü eylemi davasında mahkemeden ceza kararı

SONRAKİ HABER

Hasta tutuklu İbrahim Akbaba'ya yol eziyeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...