22 Eylül 2012 11:10

Akademik özgürlükler ayaklar altında

SON olarak BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in katılacağı panelin iptaliyle gündeme gelen Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğünün, birçok etkinliği daha iptal ettiği ortaya çıktı. Eğitim Sen İşyeri Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, rektörlüğün akademik özgürlükler karşısındaki tutum

Akademik özgürlükler ayaklar altında
Paylaş

SON olarak BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in katılacağı panelin iptaliyle gündeme gelen Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğünün, birçok etkinliği daha iptal ettiği ortaya çıktı. Eğitim Sen İşyeri Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, rektörlüğün akademik özgürlükler karşısındaki tutumuna tepki gösterildi.
Temsilcilik tarafından yapılan açıklamada, Galatasaray Üniversitesinde son zamanlarda art arda gerçekleşen vahim akademik özgürlük ihlallerine dikkat çekildi.  
Son olarak Sebahat Tuncel’in konuşmacı olarak katılacağı panelin iptal edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği tarafından Doğuş, Bilgi, Maltepe ve Sabancı Üniversitelerinin, Mecliste olan siyasi partilerin, çalışan sivil toplum örgütlerinin ve medya temsilcilerinin de katılımıyla 3-4 Ekim 2012 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan ‘Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetiminde Sivil Toplumun ve Üniversitelerin Rolü” konulu toplantı Rektörlüğün girişimleriyle iptal edildi” ifadelerine yer verildi.  
Merkezi Londra’da bulunan Demokratik Gelişim Enstitüsünün 28 Nisan 2012 tarihinde yapmayı planladığı ‘Çatışmalarda Medyanın Rolü’ başlıklı kapalı toplantıya Galatasaray Üniversitesinden yer verdiğinin belirtildiği açıklamada, Akit gazetesinin toplantıyı ‘PKK toplantısı’ olarak lanse etmesinin ardından etkinliğin iptal edildiği belirtildi.  Tüm bunlara rağmen akademik özgürlüklerden taviz verilmeyeceğinin belirtildiği açıklamada, “Bilimsel faaliyetlerimize gelecek engellemelere  karşı mücadele edeceğimizi belirtiriz” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim başladı tadilat bitmedi

SONRAKİ HABER

Mültecilere üniversite hakkı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...