06 Aralık 2018 10:52

Antepli emekçiler, krize karşı yapılacak miting için çağrı yaptı

KESK Antep Şubeler Platformu, basın açıklamasıyla krizin yükünün işçi ve emekçilere fatura edilmek istenmesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KESK Antep Şubeler Platformu, krizin yükünün işçi ve emekçilere fatura edilmek istenmesine tepki gösterdi. Yeşilsu Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştiren KESK üyeleri, yoksulluğa, işsizliğe, güvencesizliğe karşı 15 Aralık’ta Adana’da düzenlenecek bölge mitingine çağrı yaptı.

Açıklamaya KESK ve Eğitim Sen MYK üyeleri ile SES Genel Başkanı’nın yanı sıra, DİSK ve TÜMTİS yöneticileri ile siyasi parti temsilcileri de katıldı. Açıklamayı KESK MYK üyesi Elif Çuhadar yaptı. Çuhadar ekonomik krizin halka yansımalarına vurgu yaptı.

‘ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

İktidarın ekonomik krizin faturasını halka yıktığını söyleyen Çuhadar, bunun karşısında işyerlerinde emekçilerin talepleri üzerinden yürütülecek olan mücadelenin sendikaların temel görevi olduğunu söyledi. Bugün başlayan asgari ücret görüşmelerine de değinen Çuhadar “İktidarın, asgari ücret zammını düşük bir seviyede tutma çalışmalarına karşı, kamu emekçilerinin de bu sürece müdahale etmesi gerektiğini, asgari ücret görüşmelerinin de tarafı olduğumuzu ve bu mücadelenin takipçisi olacağımızı buradan ilan ediyoruz” dedi.

İşçi sendikaları ve kamu emekçileri sendikalarıyla tüm emekçilerin ortak talepleri bulunduğunu söyleyen Çuhadar “Bu talepler şunlardır; işten atmaların tamamı yasaklanmalıdır, işsizlik fonunda biriktirilen para sermayeye aktarılmamalı işçilere emekçilere ödenmelidir, özellikle zorunlu tüketim mallarına yapılan zamlar geri alınmalıdır, vergi dilimleri adaletli bir şekilde sabitlenmelidir ve iş güvencemiz sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Ülkenin dışarıya olan borcunun 460 milyar dolar olduğunu dile getiren Çuhadar “Bütün sermaye grupları duysun, bizler bu borcu da krizin faturasını da ödemeyeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özgürlükçü Demokrasi davasında tahliye yok

SONRAKİ HABER

Türkiye ABD toplantısı yarın Ankara'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...