06 Aralık 2018 13:10

HDP'li vekillerin açlık grevi sona erdi

Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da olduğu HDP'li 10 milletvekilinin Meclis'te başlattığı açlık grevi sona erdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da olduğu 10 HDP'li milletvekili, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için 28 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek amacıyla Meclis’te başlattıkları açlık grevi eylemini sonlandırdı. 

Salı günü haftalık grup toplantı sonrası başlayan ve Meclis Grup Toplantı Salonu'nda yapılan  2 günlük açlık grevi eyleminin sembolik olduğunu belirten milletvekilleri, 28 gündür açlık grevinde olan Güven'e destek olmak, taleplerini sahiplenmek ve Meclis'in ve siyasi partilerin dikkatini Güven'in eylemine çekmek için Meclis'te açlık grevi başlatmıştı. 

Açlık grevine giren milletvekilleri; HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan, Ağrı Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Muş Milletvekili Şevin Coşkun, Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Şırnak Milletvekili Habip Eksik ve İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm.

HDP'nin resmi twetter hesabında Meclis'teki açlık grevinin sona erdiğine dair paylaşılan twette," Moralliyiz, güçlüyüz, kararlıyız; bütün saldırılara rağmen kazanacağız" denildi. (MA)


HDP ŞIRNAK MİLLETVEKİLLERİNİN AÇLIK GREVİ SONA ERDİ

HDP Şırnak Milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş ve Hüseyin Kaçmaz, cezaevinde bulunan Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek amacıyla 4 Aralık'ta başlattıkları 3 günlük açlık grevine, bugün düzenledikleri basın açıklamasıyla son verdi.

Leyla Güven'e destek vermek amacıyla 3 günlük açlık grevi başlatan HDP Şırnak Milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş ve Hüseyin Kaçmaz, parti binasında yaptıkları basın açıklaması ile açlık grevlerini sona erdirdiklerini duyurdu. HDP'li vekiller adına konuşan Özgüneş, "Bilindiği üzere üç günlük açlık grevimiz söz konusuydu. Sona gelmiş bulunuyoruz. Bu açlık grevimizin temel espirisi bizim Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven’in, Öcalan üzerindeki tecridi kırmak. Kamuoyuna bu mevcut durumu yansıtmak. Vicdan sahibi olan demokrasiden, özgürlükten, adaletten, hukuktan yana olan her kesimi herkesi sivil toplum örgütlerini, siyasi partiler ve hümanist çevrenin dikkatini çekmekti. Tabi biliyoruz yıllardır Öcalan’ın üzerinde bir tecrid söz konusu. Bu tecridin insan haklarıyla, hukukla vicdanla, uluslararası hukukla ya da Türkiye’nin iç hukuku ile hiçbir alakası yok. Leyla Güven arkadaşımızın talebi haklı bir taleptir. Mutlaka bu talebin yerine getirilmesini bekliyoruz" dedi. (Şırnak/DHA)

ÖNCEKİ HABER

The Yellow Vests

SONRAKİ HABER

KKTC'de okullar şiddetli yağış nedeniyle tatil edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...