05 Aralık 2018 15:29

Mülkiyeliler 159. yıldönümünü Mülkiyeliler Birliği’nde kutladı

SBF'nin 159. kuruluş yılı etkinlikleri programına dahi edilmeyen Mülkiyeliler Birliği resepsiyon düzenledi. Etkinlikte Rektör İbiş'e tepki gösterildi.

Fotoğraf: Ankara Üniversitesi

Paylaş

Mülkiye’nin kuruluşunun 159. yılı, Mülkiyeliler Birliği tarafından verilen resepsiyonla kutlandı. Yüzlerce kişinin ve kurum temsilcilerini katıldığı resepsiyona, öğrenciler, Mülkiyeliler Birliği üyeleri, öğretim üyeleri, KHK ile üniversitelerden atılan bilim insanları, Mülkiyeliler Birliği’nin eski genel başkanları ile Ankara Barosu, İHD, TİHV, KESK, DİSK, TMMOB, TTB, İTÜ Birlik ve ODTÜ Mezunlar Derneği temsilcileri katıldı.

Dün gerçekleşen resepsiyonda konuşan Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Dinçer Demirkent, “Ülkemizin, cumhuriyetimizin, demokrasimizin ağır baskı koşulları altında olduğu, emeğin haklarının, insan haklarının, hukuk devletinin, bilimin her geçen gün ağır bir tahribata uğradığı günlerden geçiyoruz” dedi. Demirkent, Türkiye’de emeğe, hukuka, bilime ve kültüre topyekün bir saldırı görüntüsü bulunduğunu belirtti.

MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ'NİN TÖREN PROGRAMINDAN ÇIKARILMASINA TEPKİ

Demirkent, “Fakültemizde bugüne kadar yaşanmış en büyük tasfiyenin ve tahribatın müteahhidi olan Rektör Erkan İbiş’in, üniversiter düşünceye karşı olan ne varsa onu yapan, kamu gücünü kendi malıymış gibi kullanan, içinden geçtiğimiz dönem rektörlerinin kristalleşmiş hali olan kişinin gelme ihtimali nedeniyle Mülkiyeliler Birliği yönetimi Fakültedeki tören programından çıkarıldı. Fakat Rektör de törene katılmadı. Çünkü Mülkiye’nin Cebeci’de bir binadan Mülkiyeliler Birliği’nin de Konur Sokak’tan ibaret olmadığını anlamış olmalı” diye konuştu.

Demirkent sözlerine “Kendi çocuklarını kontenjan artırımıyla rektörü olduğu üniversiteye sokan nepotistlerin, iktidar partisinin akademilerinde ders verenlerin, değerlerimizi kötülüklerini ve çıkarcılıklarını saklamak üzerine örtü gibi kullananların karşısında Mülkiyeliler var; hukuku muhaliflerini sindirmek için kullananların karşısında Mülkiyeliler var; kamusal olan ne varsa aile dostlarına satanların karşısında Mülkiyeliler var; Mülkiyelilerin bir parçası olduğu hukuk, demokrasi ve insan hakları mücadelesi veren kurumlar var” diyerek devam etti.

Resepsiyona katılarak bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, Mülkiye Kültür Merkezi’nin yapımının tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. “Bir belediye başkanı olarak değil Mülkiyeli olarak aranızdayım” diyen Taşdelen, bundan mutluluk duyduğunu belirtti.

Mülkiyeliler Birliği’nin eski genel başkanlarından Güngör Aydın ise, konuşmasında SBF’deki törenin yapılış biçimine, Mülkiyeliler Birliği yöneticilerinin törene alınmamasına tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Afgan kadınların futbol hayali nasıl kabusa döndü?

SONRAKİ HABER

Aşı karşıtlığı artıyor bakanlık sessiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...