05 Aralık 2018 13:25

Demirtaş: Yargılanmaktan korkmuyoruz

Selahattin Demirtaş'ın, 'Cumhurbaşkanı’na hakaret'ten tutuksuz olarak yargılandığı dava görüldü. Demirtaş, 'Yargılanmaktan da korkmuyoruz' dedi.

Fotoğraf: HDP Basın

Paylaş

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla yargılanan HDP’li Selahattin Demirtaş savunmasında, "Yargılanmaktan korkmuyoruz" dedi. AİHM kararına rağmen onaylanan cezalarına ilişkin de Demirtaş, "‘Karşı hamlemizi yaparız, işi bitiririz’ söyleminden sonra verilmiş siyasi bir karardır” diye belirtti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten tutuksuz olarak yargılandığı davanın duruşması İstanbul Bakırköy Adliyesi’nde görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2015 yılında Rusya ziyareti sonrasında yaptığı açıklamalarda Erdoğan'a hakaret etmekle suçlanan Demirtaş duruşmaya SEGBİS ile bağlandı.

Hakkında hazırlanan iddianamenin okunmasını isteyen Demirtaş, “Bakalım AKP'nin genel başkanına ne demişim?​” dedi. Ardından iddianameden ilgili bölüm okundu.

‘VERİLMİŞ SİYASİ BİR KARARDIR’

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından tutukluluğu hukuksuz bulunan Demirtaş, HDP'li Sırrı Süreyya Önder ile birlikte “silahlı örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandıkları davada hükmün kesinleşmesine ilişkin şunları belirtti: “AİHM'nin verdiği kararla ortaya çıktı ki, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 18’inci maddesini ağır bir şekilde ihlal eden Türkiye yargısının en azından bir kısmı, AKP Genel Başkanı’nın ağır baskısı ve açık talimatları doğrultusunda yönlendiriliyor. Son derece barışçıl bir konuşmamız üzerine ben ve Sırrı Süreyya Önder’e verilen ağır cezanın dün onanması da açık bir şekilde AKP Genel Başkanı’nın ‘karşı hamlemizi yaparız, işi bitiririz’ söyleminden sonra verilmiş siyasi bir karardır.”

‘YARGILANMAKTAN KORKMUYORUZ’

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın söylediklerine karşı mahkemelerde söyleyecek daha çok şeyi olduğunu ve 50'ye yakın davasının devam ettiğini de ifade eden Demirtaş, “Allah’tan başka kimseden korkumuz yoktur, yargılanmaktan da korkmuyoruz. Bu dosyanın birleştirilmesini talep ediyorum” dedi.

Dava, 27 Mart 2019 tarihine ertelendi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanına ekonomik OHAL yetkisi

SONRAKİ HABER

‘Kaset komplosu’ davasında 2 kişi tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...