05 Aralık 2018 13:23

HDP’den İstanbul için yeşil ışık

Temelli: HDP’nin, CHP’nin, demokrasi güçlerinin ortak hassasiyetlerine hitap eden bir aday üzerinde ortaklaşmaktan daha doğal bir şey olamaz

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yerel seçimlerde halklar ve kent dinamikleriyle ittifak kuracaklarını belirterek, İstanbul için “HDP’nin, CHP’nin, demokrasi güçlerinin ortak hassasiyetlerine hitap eden bir aday üzerinde ortaklaşmaktan daha doğal bir şey olamaz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yaklaşmakta olan 31 Mart yerel seçimlerine dair nasıl bir politika izleyeceklerini, anlattı.

Temelli, İstanbul’da CHP bu kentlerde yaşayanlarla bir aday üzerine ortaklaşırsa HDP olarak destekleyebileceklerini söyledi. Temelli “CHP’nin adayı üzerinde İstanbul kamuoyu ortaklaşmışsa, İstanbullular ortaklaşmışsa AKP’de olan belediyeyi demokrasi güçlerinin kazanımı şeklinde dönüştürüyorsa, bu kentte demokrasi güçlerinin, emekçilerin, kadınların adayı olacaksa, HDP de orada ortaklaşır. Bunu sağlayabilecek bir adayın çıkması önemlidir. Bunu sağlayabilecek bir aday olduğu sürece bu ortaklaşma kendiliğinden oluşur. Onun HDP’de olması, CHP’de olması aşılmıştır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Avlan Gölü kuruyor, ne yaptınız, ne yapacaksınız?’

SONRAKİ HABER

‘Hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...