22 Eylül 2012 12:27

Kadın sendikacılar için 4 Ekime çağrı

KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Yürütmesi ve KESK Kadın Meclisi, ‘KCK’ adı altında düzenlenen operasyonlar sonucu 9’u tutuklu 15 kadın sendikacının 4 Ekimde görülecek duruşması öncesi destek çağrısı yaptı. “Tanığız, tarafız, 4 Ekimde Ankara’dayız” sloganıyla, bugün, Cezayir Restaurantta

Kadın sendikacılar için 4 Ekime çağrı
Paylaş

DÜZMECE DELİLLERLE İDDİANAME  

Toplantıda ortak açıklamayı yapan KESK Kadın Meclis Üyesi Ayfer Koçak, iddianamenin düzmece delillerle hazırlandığına dikkat çekerek şöyle devam etti: “2009 yılının ocak ayında Diyarbakır’da gerçekleştirildiği iddia edilen iki toplantı yer alıyor iddianamede. Daha önce İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde, KESK üye ve yöneticilerine yönelik benzer bir yargılama sırasında bu toplantıların varlığı yine tartışma konusu yapılmış ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden mahkemeye gelen yazıda, belirtilen tarihlerde Diyarbakır’da herhangi bir toplantının yapılmadığı bildirilmiştir. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılmadığı bildirilen bu toplantılara, Sendikacıların katıldığı yönündeki tek delil söz konusu tarihlerdeki Diyarbakır uçak biletleridir”. KESK’in AKP içerde ve dışarıda yürüttüğü savaş politikalarına, emek karşıtı düzenlemelerine karşı ciddi bir mücadele verdiğini söyleyen Koçak, AKP’nin dikensiz gül bahçesi yaratmak amacıyla KESK’i baskı ve tutuklamalarla sindirmek istediğini kaydetti.

KADIN SENDİKACILARA ULUSLARASI DESTEK

Uluslararası alanda da tepki oluşturmak için Avrupa’daki konfederasyonlar, kadın örgütleriyle görüştüklerini belirten Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara da, 4 Ekimde yapılacak duruşmaya yurt dışından heyetlerin de katılacağını söyledi. Avrupa Birliği Genişleme Komitesiyle de görüştüklerini söyleyen Baykara, “10 Ekimde yayınlanacak bir ilerleme raporu hazırlıyor. Komite, bu tutuklamaları da değerlendirip yayınlayacaklarını ifade etti. KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Aydoğan ise, AKP’nin yargıyı ve hukuku ayaklar altına alarak muhalefetin suç olduğu  yeni bir düzen inşa ettiğini dile getirdi. Halkların kardeşliği olmadan emek ve demokrasi mücadelesinden bahsedilemeyeceğini belirten Aydoğan, KESK’in bu ilkeyi savunmaktan asla vazgeçmeyeceğini söyledi. Aydoğan, AKP politikalarına emekçilerin, ortak mücadeleyle cevap vermesi gerektiğini söyledi.

‘ORTAK MÜCADELE ŞART’

Toplantı açıklamaların ardından katılımcıların konuşmalarıyla devam etti. Bu konuşmalarda özellikle, AKP’nin baskı ve tutuklama operasyonlarına karşı emek örgütleri ve siyasi partiler başta olmak üzere toplumun bütün kesimlerinin harekete geçirilmesi düşüncesi öne çıktı. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tarhan’dan Başbakana Balyoz tepkisi

SONRAKİ HABER

Barışın sesi yükseltilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa