05 Aralık 2018 10:20

Sağlıkçılar bordrolarını yaktı

Sağlıkçılar, döner sermaye ücretlerinin düşmesine, maaş bordrolarını yakarak tepki gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türk Sağlık-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Şenol Atıcı, performansa dayalı döner sermaye ücretlerinin, 5 - 6 liraya indiğini söyledi.

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) İzmir 2 No'lu Şube üyesi çalışanlar, performansa dayalı döner sermaye ücretlerinin düşmesi üzerine, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde eylem yaptı.

Türk Sağlık-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Şenol Atıcı, yaptığı açıklamada performansa dayalı döner sermaye sisteminin, içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyledi. Döner sermaye sisteminde adaletsizlik olduğunu belirten Atıcı, “Performansa dayalı döner sermaye ücretleri, 5-6 lira gibi trajikomik düzeylere indi. Çalışanlara 'Çalıştıkça çok kazanacak' denildi. Muayene, ameliyat ve tüm tıbbi hizmetlerde çok büyük artışlar olmasına rağmen sağlık çalışanlarının döner sermayeleri eridi. Döner sermayelerin, çalışanın alın teri olduğu ilan edildi ama her ne hikmetse kurumların yaşadığı her finansal sıkıntıda döner sermayeler kullanıldı, çalışanın hakkı başkalarına dağıtıldı” dedi.

'SİSTEM KÖTÜYE GİDİYOR'

Döner sermaye sistemi çökerken çalışanı da girdabın içine aldığını ve buna rağmen çare aranmadığını söyleyen Şenol Atıcı, “Defalarca bu sorunu çözün, sistem kötüye gidiyor dedik. Tüm çağrılarımıza rağmen memurların sesine, yetkililer kulaklarını tıkadı” ifadelerini kullandı.

‘SİSTEM ARTIK YAMALARLA KURTULACAK GİBİ DEĞİLDİR’

Şenol Atıcı, “Her toplu sözleşmede 'Döner sermayeler 400 TL artacak, şu bölümde olanlar şu kadar çok alacak' lafları ile çalışanlar oyalandı, elde kalanın koca bir sıfır olduğu görüldü. Kısacası bardak doldu, sabır taştı. Bugün yapılması gereken performansa dayalı döner sermaye sistemini yeniden dizayn etmektir. Sistem artık yamalarla kurtulacak gibi değildir. Sistemi temelden yapılacak değişikliklerle düzeltmek mümkün olacak" dedi.

Açıklama sonunda, sağlık çalışanları maaş bordrolarını yaktı. (İzmir/DHA)


ELAZIĞ ŞEHİR HASTANESİ’NDEKİ DOKTORLARDAN PROTESTO

Elazığ Fethi Sakin Şehir Hastanesi’nde çalışan doktorlar ‘adil olmayan ücret politikalarını’ protesto etmek amacıyla hastane önünde basın açıklaması yaptı. Doktorlar adına açıklama metnini okuyan Türk Sağlık Sen Elazığ Şube Başkanı Reşit Kılıç hastanede mevcut uzman hekimlerin beşte birinin sözleşmeli, geriye kalanların kadrolu çalışanlar olduğunu söyleyerek sözleşmeli olan hekimlerin kadrolu hekimlerden iki kat fazla ücret aldığını belirtti. Bu uygulamanın adalet ve hakkaniyetten uzak olduğunu söyleyen Kılıç “bu uygulama derhal son bulmalıdır. Talebimiz uygulamanın var olduğu diğer illerdeki gibi tüm uzman hekimlerin sözleşmeli kadroya alınmalarıdır”  ifadelerinde bulundu.

KILIÇ: AÇIKLAMAYA GELMEYEN İKİ YEREL KANALI KINIYORUZ

Ayrıca, Elazığ’da aynı zamanda ulusal yayın da yapan yerel TV’lerden ikisini açıklamaya çağırdıklarını, ancak bu kanalların gelmediklerini söyleyen Kılıç “Bunu şüphe üzerine söylemek istemiyorum ancak bu kadar uzman hekim basın açıklaması yapıyor ve bu iki televizyon kanalımız gelmiyor. Bu tavrı kınıyoruz, inşallah altında başka bir şey yoktur” dedi. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Festus Okey davası 11 yıl sonra yeniden başlıyor

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Ali Keven: Şekerin tadı kaçtı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...