22 Eylül 2012 10:13

Tarhan’dan Başbakana Balyoz tepkisi

CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Balyoz davası kararını “Gerekçesini bilmeden konuşmam” sözleri ile değerlendirmesini eleştirdi. Tarhan, Erdoğan’ın “Gerekçesini bilmeden konuşmam” diyerek “hukuksuz” bir karara “hukuksal&rdq

Tarhan’dan Başbakana Balyoz tepkisi
Paylaş

CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Balyoz davası kararını “Gerekçesini bilmeden konuşmam” sözleri ile değerlendirmesini eleştirdi. Tarhan, Erdoğan’ın “Gerekçesini bilmeden konuşmam” diyerek “hukuksuz” bir karara “hukuksal” kisvesi kazandırmaya ve sureti haktan görünmeye çalıştığını savundu. Tarhan, “İçeriğini önceden bildiği muhtemel olan kararın gerçek bir yargı kararı olduğu algısını yaratmak için “Yargıtay kararının beklenmesinden” söz etmesi de oyunun bir parçası. Yargı meselesi “hallolunmadan” önce anlamlı olabilirdi belki, ama yarattıkları yargı sistemi ve kadrolaşması adil bir sonuç beklemeyi ne yazık ki olanaksız kılıyor” dedi. Hukukçuların sırf rövanş almak için ve “Birilerine dersini vereyim” diye bir davaya başlamanın da sonuçlandırmanın da siyasi olduğunu bildiğini ifade eden Tarhan, siyasi olan hiçbir davanın içinde de hukukun olmadığını kaydetti.

OKYANUS ÖTESİ

Olayların örgüsünü doğru anlamak, süzmek ve değerlendirmek gerektiğini ifade eden Tarhan, “Bu hükmün nedeni bir hesaplaşmadır. Hükmün gerçek sahibi yargıçlar olmadığından bu bir yargı kararı değildir. Hükmün sonucu ise demokrasinin güçlenmesi yerine, Türkiye’nin ulusal silah sanayi ve teknolojiden yoksun, bölücü teröre teslim edilmiş, aldığı her nefes sahip tarafından kontrol edilen savunmasız bir ülke haline getirilmesidir” değerlendirmesinde bulundu. Tarhan, Balyoz davası kararıyla TSK üzerinden yeni bir toplumsal kamplaşmanın tetiklendiğini, yargının artık mutlak bir gözdağı ve susturma aracı haline geldiğini belirtti.

Hukuksuzluktan da öte okyanus ötesi esintili kararın vicdanlarda yerini aldığını savunan Tarhan, devran döndüğünde, ‘hukuk’suz tüm süreçlerin yargılanacağını ifade etti. Hukukun herkese lazım olacağını anımsatan Tarhan, Memleket kaostan geçilmezken hiç mi sormazsınız kendinize acep kimdir bu kaos planının planlayıcıları diye?​” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Antigone, kardeşinin kemiklerini arıyor

SONRAKİ HABER

Kadın sendikacılar için 4 Ekime çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...