05 Aralık 2018 08:30

Bakana göre LGS ve yerleştirmelerde yanlış yok

LGS yerleştirmelerine ilişkin soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a göre yerşeltirmelerde her hangi bir yanlış yok.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS sonrasındaki yerleştirmelerde herhangi bir yanlış olmadığını savunurken, yerleştirmelerle ilgili bürokratların neden görevden alındığına dair soruyu yanıtsız bıraktı. CHP Milletvekili Aytekin ise “Bürokratlar değil bakan istifa etsin1 dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin'in LGS sınavı ve yerleştirmelere dair verdiği soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yanıt geldi. Aytekin tarafından verilen soru önergesinde LGS sınavında yüksek puan almalarına rağmen bazı öğrencilerin yerleşememesinin nedenini, yerleştirmelerden sonra görevden alınan bürokratların neden görevden alındığını ve sınav için MEB tarafından dağıtılan kitapçık ile LGS sorularının format olarak neden ayrı olduğu sorulmuştu. Bakan Selçuk verdiği yanıtta örnek sorular ile sınavda çıkan soruların benzer olduğu ve yanlış yönlendirmenin olmadığını savundu. Ayrıca, “öğrenciler tercihleri doğrultusunda yerleştirilmiş olup tercih edip de yerleşemeyen herhangi bir öğrenci bulunmamaktadır” diyen Selçuk, MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Ölçme Değerlendirme Genel Müdürü Bayram Çetin ve Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı'nın neden görevden alındıklarına dair bir açıklamada bulunmadı.

'ÖĞRENCİLERE BİR ÖZRÜ BİE ÇOK GÖRDÜLER'

Aytekin, “Bakan Selçuk sorularımıza yanıt vermek yerine olayın üstünü örterek ‘yerli ve milli projelerini’ anlatmayı tercih etmiştir” derken “700 bin öğrencinin kaderi ile oynayan Bakanlık bir özrü bile gençlerimize çok görmüş, gerçeği saptırmıştır” ifadelerini kullandı. Ziya Selçuk'un göreve gelir gelmez cemaat ve tarikatların okullarda önünü açan protokollere imza attığını belirten Aytekin, bürokratların değil bakanın istifa etmesi gerektiğini de söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Güney Afrika’da sosyalist parti kuran sendika seçimlere hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Adliye mesaisi bitmiyor: 4 gazeteci hakim karşısına çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...