05 Aralık 2018 08:00
Son Güncellenme Tarihi: 05 Aralık 2018 12:50

Eylem yapan TOKİ işçileri 3. kez gözaltına alındı

Çalıştıkları şirketin konkordato ilan etmesi ve TOKİ’nin ücretlerini ödememesi üzerine eylem yapan işçiler bir kez daha gözaltına alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TOKİ'nin bir yıldır ücretlerini ödememesi üzerine eylem yapan işçiler 3. kez gözaltına alındı. İşçiler ise gözaltılara rağmen eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Ankara’da Mamak TOKİ 2. Etap inşaatında, ücretlerini alamadıkları için direnişe geçen işçiler, üçüncü kez gözaltına alındı. Sabah saatlerinde polis, eylem yapan işçilere saldırarak 4 işçiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan işçiler, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürülürdü. 

Sabah saatlerinde gözaltına alınan 4 TOKİ işçisi, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. İşçilere Kabahatler Kanununa göre kişi başı 259 lira para cezası kesildi.

DAHA ÖNCE 2 KEZ GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

İşçiler, çalıştıkları şirketin konkordato ilan etmesi ve TOKİ’nin de kendilerine ücretlerini vermemesi nedeniyle iş bırakmışlardı. Ancak, polis 2 Aralık'ta eylem yapan 7 işçiyi gözaltına almış; işçiler, emniyette yapılan işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı. 4 Aralık'ta ise polis, eyleme yapılan destek ziyareti esnasında biber gazı ve plastik mermi kullanarak eylem yapan işçilere saldırmış, 5 işçi ile destek ziyaretinde bulunan 4 Sosyalist Devrimci Gençlik üyesini gözaltına almıştı. Gözaltınan alınan 9 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. 

Eylem yapan işçilerden Kerem Özkaya, "Yapılan gözaltılar bizi eylemimizden vazgeçirmeyecek, hakkımızı alıncaya kadar bu eylemi sürdüreceğiz" dedi.  (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar Cemile için haykırdı: Yasta değil isyandayız

SONRAKİ HABER

Endülüs'te parlamentoya giren Vox partisine karşı eylemler düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...