22 Eylül 2012 09:44

Elenmeyen, ellenmeyen ikinci el filmler

“ELEMİYORUZ, Ellemiyoruz” sloganıyla yola çıkan ve daha önce en az bir film festivalinden elenmiş filmlerin katılabildiği, “Uluslararası 2. El Film Festivali” bu sene 20-24 Şubat tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek.2007 yılında kurulan Uluslararası Ankamall 2. El Film Festivali, altı yıldır ön elemede elenen filmlere ev

Elenmeyen, ellenmeyen ikinci el filmler
Paylaş

“ELEMİYORUZ, Ellemiyoruz” sloganıyla yola çıkan ve daha önce en az bir film festivalinden elenmiş filmlerin katılabildiği, “Uluslararası 2. El Film Festivali” bu sene 20-24 Şubat tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek.
2007 yılında kurulan Uluslararası Ankamall 2. El Film Festivali, altı yıldır ön elemede elenen filmlere ev sahipliği yapıyor. Daha önce herhangi bir film festivalinde elenip bir kenara atılan 1.500’e yakın film altı yıl boyunca festival gösterimlerinde yerini aldı ve almaya devam ediyor.
Önceki senelerde sadece kısa metraj filmleri kapsayan festival iki yıldır hem kısa hem de uzun metraj filmlerin gösterimini gerçekleştiriyor. Geçen yıl futbol konseptiyle düzenlenen ve büyük ilgi gören festival bu yıl Ritim Konseptiyle festival izleyicisiyle buluşacak. Festivalde gösterime girecek olan filmler ise 7 nota üzerinden kategorilendirilecek. Festivalde her sene olduğu gibi film gösterimlerinin yanı sıra ritim konseptine uygun olarak konser, atölye gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

ÖDÜLSÜZ VE JÜRİSİZ FESTİVAL

20-24 Şubat tarihlerinde yine ödülsüz ve jürisiz olarak düzenlenecek olan festival; teknik yeterliliği sağlamak koşuluyla gönderilen tüm filmlerin beyaz perdede gösterimini sağlayacak. Festivale film gönderimi 22 Ocak tarihine kadar sürecek. Film başvuruları festivalin web sitesinden online yapılabilecek. Festivalde ritim temalı filmlerin yanı sıra temasına bakılmaksızın herhangi bir festivalden elenmiş kısa ve uzun metraj filmlere yer verilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Habervaktim’ yazarından kadın düşmanlığı

SONRAKİ HABER

11. Çevre Kısa Film Festivali başvuraları başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa