04 Aralık 2018 17:51

'ABD'deki hastanelerin düşük kalitesi her yıl binlerce can alıyor'

Hastane kalitelerini ölçen 'Leapfrog Group' adlı kuruluş: ABD'de hastanelerin kalitesi gereken seviyede olmadığı için her yıl binlerce insan ölüyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

ABD'de, sağlık sektöründe geçen yıl harcanan 3,5 trilyon dolara rağmen son dönemde yaşanan olaylar ve araştırmaların kalitesizliği gözler önününe serdiği ve bu nedenle her yıl binlerce insanın hayatını kaybettiği bildirildi.

Axios internet sitesinin haberinde, geçen yıl sağlık hizmetlerine 3,5 trilyon dolar harcanan ABD'de, son dönemde sağlık sektöründe yaşanan olaylar ve araştırmaların, bu alandaki kalitesizliği gözler önüne serdiği belirtildi.

ABD'deki hastanelerin 3'te 1'inin acil müdahale için konulan federal kanunları ihlal ettiğinin ortaya çıktığının vurgulandığı WebMD ve Georgia Health News'in ortak araştırma sonuçlarının yer aldığı haberde, yerel basının da Florida'daki Johns Hopkins Çocuk Hastanesindeki çocuk ölümlerinin alarm verici düzeyde olduğunu aktardığı kaydedildi.

Detroit'teki en büyük hastanelerden birinin de "hijyenik olmayan cerrahi ekipman kullanımı" suçlamasıyla karşı karşıya kaldığına dikkat çekilen haberde, ülkedeki psikiyatri hastaneleri ile uyuşturucu tedavi merkezlerindeki yetersiz bakım hakkında basında sıklıkla haberlerin yer aldığı vurgulandı.

'HER YIL BİNLERCE İNSAN ÖLÜYOR'

Haberde görüşlerine yer verilen, hastane kalitelerini ölçen "Leapfrog Group" adlı kuruluşun Üst Yöneticisi Leah Binder de, "Hastane kaliteleri olması gereken seviyede olmadığı için her yıl binlerce insan boş yere yaşamını yitiriyor." dedi. (NewYork/AA)

 

ÖNCEKİ HABER

Spor Toto Süper Lig'de 14'üncü haftanın hikayesi

SONRAKİ HABER

Kadınlar Cemile için haykırdı: Yasta değil isyandayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...