04 Aralık 2018 12:48

Elektrik sayaçlarının direklere monte edilmesi Meclis gündeminde

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, Patnos'ta elektrik sayaçlarını direklere monte etmesini Meclis gündemine taşıdı.

Abdullah Koç. Fotoğraf: HDP

Paylaş

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, Patnos’ta EDAŞ çalışanlarının güvenlik güçleri ile birlikte evlere baskın yaparak, elektrik sayaçlarını direklere monte etmesini Meclis gündemine taşıdı.

Ağrı’nın Patnos ve ilçeye bağlı 7 köyde EDAŞ ekipleri ve güvenlik kuvvetlerince mahallelere baskın düzenlendiğini ve söz konusu baskında kobra, kirpi gibi zırhlı araçların da kullanıldığını söyleyen Koç, “Adeta savaş havası yaratılmıştır” dedi. Yapılan baskınlarla konutlarda bulunan elektrik sayaçlarının elektrik direklerine monte edildiğini söyleyen Koç, elektrik borcu olan çok sayıda konutun elektriğinin kesildiğini de belirtti.

‘BU AYIŞTIRICI DURUM ORTAYA ÇIKARMIYOR MU?​’

Ekonomik sıkıntının çok kötü olduğu ilçede halka yönelik bu uygulamayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e soran Koç, şu soruları yöneltti: “Ülkede gerçekleşen kayıp-kaçak elektrik verilerinin illere göre dağılımını gösteren bir harita mevcut mudur? Ağrı ili kaçıncı sıradadır?  Ülkede kişi başına düşen enerji kullanımı kaçtır? Bu oran Ağrı ilinde kaçtır? Ağrı-Patnos ilçesinde elektrik sayaçlarının elektrik direklerine monte edilmesi uygulaması ülkenin diğer illerinde pratiğe geçirmeyi düşünüyor musunuz? Bazı konutların elektrik sayaçlarının elektrik direklerine monte edilmesi, bir kısım elektrik sayaçlarına dokunulmaması vatandaşlar arasında ayrıştırıcı, rencide edici bir durum ortaya çıkmasına sebep olmuyor mu?​” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Büyükşehir envanterindeki kayıp tabloların davası görüldü

SONRAKİ HABER

Endonezya'da silahlı saldırıda 31 işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...