04 Aralık 2018 11:10

MEB, engelli öğretmen zorunluluğuna uymuyor

Engelli öğretmen sayısı 6 bin 751 olarak açıklandı. Bu rakam, MEB’in kamu kurumlarında yüzde 4 olan engelli personel çalıştırma zorunluluğuna uymuyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğretmen açığı ve engelli öğretmen kadrosundaki yetersizliği Meclis gündemine taşıdı. Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, resmi kurumlarda görev yapan öğretmen sayısını 920 bin, öğretmen ihtiyacını ise 97 bin olarak açıkladı. Engelli öğretmen sayısı ise 6 bin 751’de kaldı. Bu rakam, MEB’in kamu kurumlarında yüzde 4 olan engelli personel çalıştırma zorunluluğuna uymadığını ortaya koydu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, resmi eğitim kurumlarında 73 bin 261 kurum yöneticisi, 788 bin 263 öğretmen ve 59 bin sözleşmeli öğretmen olmak üzere toplam 920 bin 524 kişinin görev yaptığını açıkladı. Selçuk, ülke genelinde resmi eğitim kurumlarında öğretmen ihtiyacının ise 97 bin 31 olarak belirlendiğini bildirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 400 binden fazla öğretmen adayının atama beklediği ülkemizde 97 bin öğretmen açığının bulunmasının, Milli Eğitim sistemindeki çarpıklığa işaret ettiğini söyledi. Gürer, öğretmenleri ücretli, vekil ve sözleşmeli gibi statülere ayrılmasının da öğretmenler arasında ayrımcılığa neden olduğunu ifade ederek, geçen yıla göre öğretmen açığında kısmen düşme olsa da 97 bin kadro açığının ciddi bir rakam olduğunu belirtti.

ENGELLİ ÖĞRETMEN SAYISI ÇOK AZ

Resmi kurumlarda 920 binden fazla öğretmen görev yaparken, engelli öğretmen kadrosunun 6 bin 700 civarında olmasının da düşündürücü olduğunu kaydeden Gürer, “Yüzde 4 olan engelli personel çalıştırma zorunluluğuna MEB’in uymadığı görünüyor. Bakanlığın en az 35 bin engelli öğretmen çalıştırması gerekiyor. Buna göre bakanlık olması gerekenin 5’te birinden daha az sayıda engelli öğretmen çalıştırıyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocuk işçi ölümlerinde tarihin en yüksek rakamı

SONRAKİ HABER

Maden işçileri ölünce hatırlanmak istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa