03 Aralık 2018 20:07

Suudi Arabistan ile Cezayir arasında 'koordinasyon konseyi' anlaşması

Suudi Arabistan ve Cezayir siyasi, güvenlik ve terörle mücadele alanlarında iş birliği adına yüksek koordinasyon konseyi kurulması kararı aldı.

Fotoğraf: G20 Argentina/Flickr

Paylaş

Cezayir ile Suudi Arabistan, iki ülke arasında siyasi, güvenlik ve terörle mücadele alanlarında iş birliğini güçlendirmek için yüksek koordinasyon konseyi kurulması kararı aldı. 

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, resmi temaslarda bulunmak üzere Cezayir'e giden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Cezayir Başbakanı Ahmed Uyahya ile bir araya geldi.

Bin Selman-Uyahya görüşmesinde ikili ilişkiler ve bu ilişkileri çeşitli alanlarda geliştirme fırsatı ile bölgesel gelişmeler, ekonomi, ticaret, yatırım, enerji, kültür ve eğitim konuları ele alındı.

Görüşmenin ardından yayınlanan ortak yazılı açıklamada, Veliaht Prens Bin Selman ve Başbakan Uyahya başkanlığında "Suudi Arabistan-Cezayir Yüksek Koordinasyon Konseyi" kurulması konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Söz konusu konseyle siyaset, güvenlik ve terörle mücadele alanlarında iş birliğini güçlendirmenin amaçlandığı ifade edilirken, bu konuda uygun mekanizmayı belirlemek üzere iki ülke dışişleri bakanlarının görevlendirildiği aktarıldı. 

Cezayir ile Suudi Arabistan, 2019 yılından itibaren hizmete girmek üzere çeşitli sektörlerde 5 endüstriyel proje anlaşması imzalamıştı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından 22 Kasım'da ilk yurt dışı turuna çıkan Bin Selman, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır, Tunus, Arjantin ve Moritanya'nın ardından Cezayir'e gelmişti. (AA)

 

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş: Her türden iktidar 'erkektir'

SONRAKİ HABER

CIA Direktörü, ABD senatosunu Kaşıkçı konusunda bilgilendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...