03 Aralık 2018 19:18

Selahattin Demirtaş: Her türden iktidar 'erkektir'

AİHM kararına rağmen serbest bırakılmayan Selahattin Demirtaş avukatları aracılığıyla sosyal medya hesabından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

AİHM'nin kararına rağmen serbest bırakılmayan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş avukatları aracılığıyla sosyal medya hesabından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Paylaşımlarına polisin 25 Kasım'da kadınların İstanbul yürüyüşünü engellemesini değerlendirerek başlayan Demirtaş, "İstiklal'de kadınlara yönelik hükümet şiddetini televizyonlar çok az verdi. Çünkü korkak merkez medya, hükümetin her türden hukuksuzluğunu örtmekle meşgul şu sıralar" dedi.

"'Erkek aklını' veya 'erkek zihniyetini' konuşalım" diyen Demirtaş paylaşmında kitap önerilerinde bulundu. 

"Sizinle eşit olduğuna inandığınız bir kadın var mı? Yani yaptığınız her şeyi yapma hakkına sahip bir kadın? Anne, eş, kız kardeş, sevgili? Yok artık! 'Benim yaptıklarımı yaparsa bacaklarını kırarım' mı dediniz içinizden? Demişseniz kusura bakmayın, o sizin içinizin pisliği." diyen Demirtaş'ın konuyla ilgili diğer paylaşımları şöyle oldu: 

"Erkeklik bir güç değil yüktür. Bu yükten kurtulmadan asla onurlu, eşit, özgür bir yaşamınız olamayacak. Acı, ama gerçek." diyen Selahattin Demirtaş, "Bu konuda bize öğretilen her şey, bugün artık kapitalist sömürü düzeninin devamı için uydurulmuş yalanlardır. Kapitalizm, derin bir eşitsizliği fırsat eşitliği olarak bize yutturmaya çalışırken, yine en çok kadın sömürüsü üzerinden yapar bunu. Yutmayın bu yalanları" ifadeleriyle devam etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ÇHD ve HHB'lilerin davası: Avukatlar mahkeme başkanını protesto etti

SONRAKİ HABER

Suudi Arabistan ile Cezayir arasında 'koordinasyon konseyi' anlaşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...