03 Aralık 2018 13:40

Nobel tacizcisi Jean-Claude Arnault'un cezası ağırlaştırıldı

#Metoo kampanyası sırasında 18 kadının taciz ve tecavüzle suçladığı Jean-Claude Arnault, 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Evrensel

Paylaş

#Metoo kampanyası sırasında 18 kadının taciz ve tecavüzle suçladığı Jean-Claude Arnault, Üst Mahkeme tarafından 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İsveç'te İlk Mahkeme 18 kadının taciz ve tecavüzle suçladığı Jean-Claude Arnault'u, bir kez tecavüz suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırmış, mağdura 115 bin kron tazminat ödemesini kararlaştırmıştı. Kararı Savcı Christina Voigt ile sanığın avukatı Björn Hurtig temyiz etmişti. Stockhom Üst Mahkemesi ise, Arnault'u iki kez tecavüz suçundan suçlu buldu. Cezasını 6 ay arttırarak 2,5 yıla çıkardı. Tazminat miktarını da 115 bin krondan 215 bin krona yükseltti.

Mahkeme Başkanı Lars Dirke, Arnault'un hiç bir kuşkuya yer bırakmayacak biçimde tecavüz suçu işlediğini söyledi. Mağdurun avukatı Elisabeth Massi Fritz, müvekkilinin mahkeme kararından sonra rahatladığını, Arnault'un avukatı Björn Hurtig, Arnault'un şaşkın ve üzgün olduğunu söyledi.

Arnault, İlk Mahkeme ve Üst Mahkemede görülen duruşmalarda masum olduğunu ve tecavüz suçunu işlemediğini iddia etmişti. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Kor Kitap’tan Suriye savaşı ve mülteci işçiler paneli

SONRAKİ HABER

Tramvay hattındaki arıza giderildi, seferler başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...