03 Aralık 2018 12:24

AKP’li Ünal MHP’yle ittifak için iki hafta verdi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yerel seçime yönelik AKP-MHP ittifakının nasıl kurulacağının iki hafta içinde netleşeceğini söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

24 Haziran’daki genel seçimlerde ittifak kuran AKP ve MHP’nin yerel seçim için de ittifak kurması gündeme gelmişti. İki taraf bu süreçte restleşmiş olsa da ittifak görüşmeleri sürüyor. Nasıl bir modelin kurulacağı merak konusu.

CNN Türk yayınına katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ‘Cumhur İttifakı’nın seçim ittifakı olmadığını dile getirerek, “Genel başkan yardımcılarının görüşmeleri genel başkanlara sunulacak. Genel başkanlar da seçim ittifakının nasıl olacağını kamuoyu ile paylaşacaklar. Önümüzdeki iki hafta içinde bir neticeye varırız” dedi.

Ünal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen TBMM Başkanı Binali Yıldırım’la ilgili de şunları söyledi: “Yıldırım’ın isminin İstanbul için konuşulması son derece doğal. Ve her siyasi partiyi İstanbul gibi bir şehirde en güçlü adaylarını ortaya koymak ister. Burada yanlış olan Sayın Binali Yıldırım’ın isminin yıpratılmasıdır.” 

KURTULMUŞ’TAN SEÇİM AÇIKLAMASI

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da Best FM’de soruları yanıtladı. Kurtulmuş, “Artık Cumhurbaşkanımızın karizmasının gölgesinde bir yere gelmeye çalışanların değil, gerçekten toplumda bir karşılığı olan isimleri tercih ediyoruz” dedi.

“İllerin önemli bir kısmı bitti. Şimdi, ilçelerde de bitirmek üzereyiz” diyen Kurtulmuş üç dönem kuralının uygulanacağını yineledi: “İstisnalar olabilir. Çok başarılı gördüğümüz bir ismi bir ihtimal başka bir ilçede; az bir ihtimal, bulunduğu yerde devam edebilir. Tabii, başka bir noktadan değerlendirilecek arkadaşımızın, gideceği ilçedeki demografik-hemşericilik durumuna dikkat ediliyor. Tercihimizi bu şekilde de yapacağız” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şule Çet iddianamesi tamamlandı: Cinayetten de ceza istendi

SONRAKİ HABER

Gün Matbaacılık davasında üç çalışan hakkında tahliye kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...