03 Aralık 2018 12:11

TARİŞ işçileri direnişlerini Meclise taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TARİŞ işçileriyle birlikte Mecliste açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TARİŞ direnişinin 27.gününde işçiler, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ile Mecliste açıklama yaptı.

CHP'li Beko işçilerle birlikte kürsüde yaptığı konuşmada, "Ne işçiler, emekçiler ne de onların sözcüsü olarak karşınızda olan bizler haklarımızdan, taleplerimizden ve bunları dile getirmekten vazgeçmeyeceğiz. Aksini düşünenler çok yanılırlar" diyerek TARİŞ direnişini anlattı.

TARİŞ’te yaşananları aktaran Beko, "DİSK’te örgütlenen emekçi arkadaşlarımızın sendika değiştirmesi istenmiş ve DİSK üyeliğinden istifa etmeleri yönünde baskılar uygulanmaya başlanmıştır. TARİŞ yönetimi, işçilere “istifa etmezseniz tazminatsız işten atılacaksınız” açıklaması yapmıştır. Bu tehditler fiiliyata dökülmüş, komite üyesi yedi işçi arkadaşımız işten çıkartılmıştır" diye belirterek içerde baskının hala devam ettiğini ekledi.

'ÇIKIŞ YOLU DAHA FAZLA ÖRGÜTLENME'

Anayasal hak olan sendikal hakkın kullanılmasını engellemenin suç olduğunu hatırlatan Beko, "Sendikalaşma hakkına karşı bu açık ihlal girişimini kabul etmiyoruz. Yaşanan bu baskılara karşı işçi arkadaşlarımın yanında olduğumu ve bu sorunun derhal çözülmesi için gerekli adımların atılması için çabaladığımızı bir kez de bu kürsüden vurgulamak isterim. İşçiler ve emekçiler krizin, yokluğun ve yoksulluğun pençesindedir. Çıkış yolu ise daha fazla demokrasi, daha fazla örgütlenme ve daha fazla sendikadır" dedi.

CHP MİLLETVEKİLİ GİRGİN: ÇALIŞMA BAKANI VE MECLİS BAŞKANI GEREĞİNİ YAPSIN

Kani Beko'nun ardından konuşan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Çalışma Bakanı ve Meclis Başkanı'na seslendi. Girgin, Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a çağrı yaparak "İsminin başında Çalışma Bakanlığı yazan bir yerde Çalışma Bakanı, TARİŞ'ten atılan işçiler başta olmak üzere Türkiye'de sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin olduğu bütün iş yerlerine gelsin ve patronlara 'Çalışanlar, sendikalı oldu diye işten atılamaz. Hukuku çiğneyemezsiniz, sendikal haklarını kullandıkları için işçileri işten atamazsınız' desin. Çalışma Bakanı'nı TARİŞ'e davet ediyoruz, sendikalı oldukları için işçilerin işten atıldığı bütün iş yerlerine davet ediyoruz" dedi.

Meclis Başkanı Binali Yıldırım'a da bir çağrı yapan Süleyman Girgin, "2017 yılında İstanbul'da yapılan ILO toplantısında dönemin Başbakanı olan şu andaki Meclis Başkanı Binali Yıldırım işçilere seslenmiş ve 'Örgütlenmekten korkmayın, sendikalaşmaktan korkmayın' demişti. Eğer bugün Meclis Başkanı olan Binali Yıldırım gerçekten samimiyse sendikalı oldukları için işten atılan bütün işçilerin işe dönmesi için gereğini yapsın, biz de ona bu konuda destek verelim" diyerek sözlerini noktaladı.

ALTIOK  İŞÇİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Öte yandan fabrika önündeki direnişlerinin 27.gününde işçileri CHP İzmir eski Milletvekili Zeynep Altıok ziyarette bulundu. Altıok, "Kooperatifler çiftçinin örgütlenmesi için kurulurken, kooperatifçiler işçinin örgütlenmesine karşı çıkıyor. TARİŞ işçisinin yanındayız haklı mücadelesinde sonuna kadar yanında olacağız" diyerek mücadele çağırısı yaptı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

EMEP İstanbul İl Örgütü Memet Kılınçaslan'ı andı

SONRAKİ HABER

Haber-Sen muhabirlerle kahvaltıda buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...