03 Aralık 2018 10:37

Adana'da Dilan Sarıkaya anısına arkeoloji günleri düzenlendi

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencisi Dilan Sarıkaya anısına arkeoloji günleri düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Adana Şubesi, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencisi, Emek Partisi üyesi Dilan Sarıkaya anısına arkeoloji günleri düzenledi.

Önceki gün dernek şubesinde yapılan açılışta konuşan Dilan Sarıkaya’nın annesi Nesligül Sarıkaya, Dilan’ın ismini böyle etkinliklerle yaşayacağını belirterek “Kızım ilk 4 tercihine de arkeoloji bölümünü yazmıştı. Severek isteyerek yapacaktı. Diploma almamış olabilir ama kızım benim gözümde arkeolog” dedi.

Emek Partisi üye ve yöneticierinin de katıldığı etkinlikte konuşan Şube Başkanı Şükrü Şahin ise PSAKD olarak kültürel etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Dilan Sarıkaya Arkeoloji Günleri'nin ilk gününde Uzman Arkeolog Erhan Bingöl'ün sunumu ile “Uygarlığın Şafağında Neopolitik Devrim" ve arkeoloji öğrencisi Elif Kesen'in sunumu ile “Neolitik Dönem Güneydoğu Anadolu’da Anıtsal Kült Yapılar, Din ve Simgecilik” konuları konuşuldu.

16 Aralıkta yapılacak oturumlarda “Ölümün Tarihöncesi ve Anadolu’da Neolitik Dönem Gömütleri” ve "Tarih Öncesi Şiddet ve Uygar Dünyada Şiddetin Nesnesi Kadın” konuları konuşulacak. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail 2018’de gazetecilere yönelik 811 ihlalde bulundu

SONRAKİ HABER

4 Aralık Dünya Madenciler Günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...