03 Aralık 2018 10:27

Genç yazarlar eserlerini sergileyebilecek: İlkyaz yayına başladı

Türkiyeli genç yazarların eserlerini sergilemek için kurulan online edebiyat platformu İlkyaz yayına başladı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Uluslararası Yazarlar Birliği PEN’in desteği ile Türkiyeli genç yazarların eserlerini sergilemek için kurulan online edebiyat platformu İlkyaz yayına başladı. 

İlkyaz, sadece okuyucuları ve genç edebiyat arasında değil, aynı zamanda yazarların kariyerlerinin ilk ve ileriki yılları, genç kalemlerle yıllanmış üstatları, Türk ve dünya edebiyatı arasında da köprü kurabilmeyi amaçlıyor.

Projenin kurucusu ve koordinatörü Ege Dündar, İlkyaz’ın amacını şöyle anlattı: “İlkyaz, 35 yaş altı yazarların hayal gücünü hem sergilemek hem de beslemek için kurulmuş bir platform. Yani konumuz genç edebiyat. Ancak işimiz edebiyatın ötesinde paylaşım. Ayrımların uçurumlaştığı, insanlar arası etkileşimin siyasi, ekonomik ya da ideolojik sınırlar sebebiyle daraldığı bugünlerde edebiyat bizim için bir sığınak. Fikir ayrılıklarımızın ötesinde buluşabildiğimiz, ortak yurdumuz dünyaya ve duygularımıza farklı pencerelerden tanıklık edebilmemizi sağlayan bir mecra. İletişimsizliğin kol gezdiği bir dönemde ayrışmadan moral bulabileceğimiz değerli bir ortak payda. İlkyaz 35 yaş altı yazarların şiir ve öykülerini aylık periyotta yayımlayacak bir platform. Bu platform bünyesinde hayal gücünü besleyecek paylaşımlardan bir blog, gündelik hayatlara ışık tutan insan portreleri, dünyanın ve Türkiye’nin ünlü yazarlarından genç yazarlara okuma önerileri, dünya ve Türk edebiyatında önde gelen isimlerin gençlik eserlerinden örnekler ve pek okunma şansı bulamayan, 15 yaş altındaki yazarların eserlerine ayrılmış bir kısım bulunduruyor.

Her ay seçilen üç yazarın eserleri İlkyaz tarafından İngilizceye çevrilip yayınlanacak. Buna ilaveten ve her ay dünyanın farklı bir yerinde konumlanan bir PEN merkezi tarafından kendi ülkelerinin diline çevirip, tanıtılacak. Bu sayede, edebiyatımıza uluslararası alanda yeni okurlar kazandırılırken, yazarlarımız da dünya edebiyatçılarıyla tanışmış olacak. Norveç PEN, ilk üç yazarın eserlerini çevirip tanıtmakta öncülük edecek.

İlkyaz'ın sitesine buradan ulaşılabilir.

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP ‘istisnai yerlerde’ ittifaka yeşil ışık yaktı

SONRAKİ HABER

Taksim Dayanışması Gezi soruşturmasına tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...