Makro işçileri: Birliğimiz güçleniyor, eylem planları yapıyoruz

Kayseri’de Makro-Taze mağduru işçilerin mücadelesi sürüyor. İşçiler hafta sonu bir toplantı yaparak yürütecekleri mücadele hattını tartıştı.

03 Aralık 2018 07:18
Son Güncellenme Tarihi: 03 Aralık 2018 12:03
Paylaş

Kayseri’de Makro-Taze mağduru işçiler, ödenmeyen alacakları için sürdürdükleri mücadeleyi değerlendirmek ve mücadelenin nasıl sürdürüleceğini belirlemek üzere bir araya geldi. İşçiler kıdem hakları başta olmak üzere, ödenmeyen tüm hakları için, “Birlik olmaya başladık, mutlaka kazanacağız” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Meydanında imza kampanyası başlatan Makro-Taze mağduru işçiler, önümüzdeki günlerde haklarını almak için eylem planları yapıyor. Kayseri, Konya, Yozgat, Malatya, Mersin ve Samsun’daki diğer işçilerle ortak hareket edeceklerini söyleyen işçiler, “Alın terimizi vermeyen patronlara karşı, işçiler olarak birleştik ve hesap soracağız” dedi.

‘YETER Kİ BİRLİKTELİĞİMİZ DEVAM ETSİN’

Ankara’da süren eylemlerde Nakliyat-İş; Samsun’da süren eylemlerde Tez Koop-İş ile hareket ettiklerini söyleyen Makro-Taze işçileri, ancak asıl önemli olanın işçilerin birliği olduğunu söyledi ve “Bizler işçilerin birlikteliği sağlamsa başaracağımıza inanıyoruz. Yeter ki birlikteliğimiz devam etsin” dedi. Makro-Taze işçilerinin mücadelesine DİSK/Gıda-İş Sendikası da destek veriyor.

“İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Kıdem hakkımız söke söke alırız” sloganlarını atan işçiler, önümüzdeki süreçte eylemliklerinin devam edeceğini belirtti. (Kayseri/EVRENSEL)


SAMSUN'DAKİ MAKRO-TAZE MARKET İŞÇİLERİ DE BİR ARAYA GELDİ

Samsun'da Makro Market işçileri, Gazi Şubesi önüne yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe emekten yana siyasi partiler, KESK Samsun şubesi de destek verdi. Yürüyüş sırasında, "İşten atmalar yasaklansın", "Köle değil işçiyiz hakkımızı isteriz", "Direne direne kazanacağız" sloganları atan işçiler, Makro - Taze market patronlarının krizi bahane ederek, işçilerin haklarını gasp ettiğini vurguladı.

Makro Market işçileri, geçtiğimiz günlerde müzisyen Haluk Levent’in kendilerini ziyaret ettiğini ve bir konser gelirini işçilere bağışlayarak kendilerine destek verdiğini duyurdu.

Açıklamada konuşan Tez-Koop-İş Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, "Samsun’da çalışan yüzlerce Makro işçisinin, kıdem ve ihbar tazminatları gasp edilerek işlerine son verildi. Metro firmasının hukuk dışı yöntemlerle mağazalarını Taze Market'e nasıl sattığını bizler çok iyi biliyoruz. Bu bir satış değil, Makro-Taze orta oyunudur. Bizleri uyuyan bir işçi sınıfı olarak görenler yanılıyorlar ve yanıldıklarını da göreceklerdir" dedi.

"Taze firmasının, işçilerden gasp ettiklerini başka yatırım alanlarına dönüştürdüğünü de biliyoruz" diyen Sayın, "onlar işçiden çaldıklarıyla büyüyeceklerini zannediyorlar, fakat yanılıyorlar" diye konuştu. (Samsun/EVRENSEL)

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Ev ve işyerleri kamulaştırıldı aile mağdur oldu

SONRAKİ HABER

Karasu Çayı artan kirlilik nedeniyle siyah akıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...