03 Aralık 2018 05:31

ITUC Kongresinde tutuklu havalimanı işçileri için çağrı yapıldı

Tutuklu havalimanı işçileri ITUC’un dünya kongresinde gündeme geldi. Dört yılda bir yapılan kongrede tutuklu işçilerin serbest bırakılması istendi.

Afiş: ITUC 4. Dünya Kongresi

Paylaş

163 ülkeden yüzlerce sendikacı Kopenhag’ta buluştu. 2-7 Aralık arasında düzenlenen Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) 4. Dünya Kongresi için bir araya gelen işçi temsilcileri burada iki seçim yapacak.

Kongrenin açılış törenine Danimarka Başbakanı Lars Rasmussen ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Guy Ryder de yer aldı. ‘İşçiler güçlensin, kurallar değişsin’ düsturuyla toplanan kongrede, ITUC Genel Sekreteri Sharan Burrow bugün, dünya genelinde işçilerin yaşama ve çalışma koşullarını ortaya koyan raporunu açıklıyor. Kongre delegesi DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Hem Türkiye’de hem dünyada işçiler olağanüstü koşullar altında yaşıyorlar. Bir yanda taşeronlaşma, güvencesizlik, yetersiz ücret ve iş cinayetleri, diğer yanda ekonomik kriz, savaşlar ve iklim değişikliği emekçileri tehdit ediyor. Böyle bir dönemde dünyanın dört bir yanından dostlarımızla yeni stratejiler belirleyeceğiz” değerlendirmesi yaptı.

TUTUKLU HAVALİMANI İŞÇİLERİ İÇİN ÖZGÜRLÜK İSTENDİ

Kongre salonuna, tutuklu işçilerin serbest bırakılmasını isteyen afişler asıldı. Afişlerin içeriği, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca olarak anlatıldı. Afişlerde, İstanbul’daki yeni havalimanı inşaatında çalışan 30 bin işçinin yetersiz işçi sağlığı ve iş güvenliği ve ödenmeyen ücret sorunları dile getirildi. 4-16 Eylül’de eylem yapan işçilere şiddet kullanıldığı, Dev Yapı-İş Başkanı Özgür Karabulut ile İnşaat-İş yöneticilerinin de bulunduğu 35 işçinin hapsedildiği anlatıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuela'da

SONRAKİ HABER

Katar, OPEC'den çekildiğini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...