02 Aralık 2018 18:31

Gemlik’te kadınlar Günay Torun için yürüdü

Gemlik’te geçen hafta ağabeyi tarafından öldürülen Günay Torun ile ilçede bugüne kadar şiddete uğrayan ve öldürülen kadınlar için yürüyüş yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gemlik’te geçtiğimiz hafta ağabeyi tarafından evinin otoparkında aracının içinde vahşice katledilen Günay Torun ve şiddete uğrayan, öldürülen kadınlar için yürüyüş yapıldı.

Gemlik Taşköprü önünde öldürülen kadınların isimlerinin okunması ile başlanan yürüyüş, İskele Meydanı’na kadar sloganlarla sürdürüldü.

İskele Meydanında Gemlik Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Duygu Uçak, Günay Torun’un, ağabeyinden şikayetçi olduğu, suç duyurusu evrakı eline geçtiğinde adresi öğrenen ağabeyinin genç kadını evinin önündeki otoparkta pusu kurarak, katlettiği belirtildi.

Uçak açıklamaya şöyle devam etti: “Günay’ı katleden ağabey sosyal medyada ‘Namus meselesi’ diyerek yalan söylemiştir. 7 ay önce Çiğdem Rama, cezaevinden 5 gün izinli çıkan kocası tarafından katledildi. Tuğçe Uludağ, evlilik teklifini reddeden kişi tarafından öldürüldü. Gülay, yine teklifini reddeden biri tarafından okulunda katledildi. Yargıya taşınan her kadına yönelik şiddet, ‘iyi hal’ ve ‘tahrik’ indirimiyle adeta ödüllendiriliyor. Namus kavramının yine kadınlar üzerinden anılıyor olması, şiddeti meşrulaştırıyor. Eşitsizlik ortadan kaldırılmadığı sürece erkek şiddeti devam ediyor. Yıllarca süren isyanlarımıza, taleplerimize rağmen önlem almayan; adım atmayan yargı, devlet ve medya cinayetlerin sorumlusudur. Günay Torun’un katilinin de ağırlaştırılmış müebbet alması için takipçisi olacağız.”

Bine yakın kişinin katıldığı yürüyüş, kadın cinayetlerinin son bulsun sloganlarıyla sona erdi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yalan habere hekimlerden tepki: Reyting uğruna hedef gösteriliyoruz

SONRAKİ HABER

Mersin'de açlık grevindeki 10 HDP’li gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa