02 Aralık 2018 15:51
Son Güncellenme Tarihi: 03 Aralık 2018 14:45

Niğde'de tırmanış yaparken mahsur kalan kadın dağcı kurtarıldı

Aladağlar'da tırmanış yaparken mahsur kalan Hilal İşcan, kurtarıldı. Çığ altında kalan Mustafa Kemal Karakoç'u arama çalışmalarına ara verildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Aladağlar'da Eznevit mevkisinde tırmanış yaparken çığ altında kalan Mustafa Kemal Karakoç ile aynı bölgeden çıkamayan Hilal İşcan'ı kurtarma çalışmaları günün ağarmasıyla yeniden başladı.

Olay yerinde mahsur kalan Hilal İşcan'a ulaşan ekipler, kadın dağcıyı helikopterle bulunduğu yerden alarak Adana'ya götürdü. Çığ altında kalan Karakoç'u arama çalışmalarına ara verildiği, çalışmaların yarın devam edeceği bildirildi.

Ekiplerin, bacağında platin bulunan Karakoç'u kar altında metal dedektörü ile arayacağı belirtildi.

KAR YAĞIŞI YENİDEN BAŞLAYACAK

Bölgede gece saatlerinde sıcaklığın sıfırın altında 17 dereceye kadar düşeceği ve kar yağışının yeniden başlayacağı bildirildi. AKUT Niğde Basın sözcüsü Cavit Ünlü, "Çığ düşen bölge vadi olduğu için arama çalışmalarında zorlanıyoruz. Dağcının bacağında bulunan platinle dedektör aracılığıyla arama yapılacak" dedi.

Dün, Aladağlar'da Eznevit mevkisinde tırmanış yapan dağcılardan Mustafa Kemal Karakoç çığ altında kalmış, Hilal İşcan ise aynı bölgeden çıkamamıştı. Olay yerine AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, Adana'dan havalanan askeri helikopter de bölgedeki çalışmalara katılmıştı.

Bölgede uçuş yapan ve İşçan'ın bulunduğu yeri tespit eden helikopter, arazi koşulları nedeniyle dağcı kadına ulaşamamıştı.

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, Çamardı ilçesi Çukurbağ köyü Eznevit mevkisinden 112 ihbar hattını arayan vatandaşların, Aladağlar'da çığ düşmesi sonucu bir kişinin çığ altında kaldığı ihbarının ardından bölgeye JAK, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildiği bildirilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Finlandiya'da kadınlara yönelik şiddete karşı sanatsal kampanya

SONRAKİ HABER

Brüksel'de hükümetin çevre politikaları protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...