02 Aralık 2018 13:28

CHP, meslek odalarıyla kent anayasasını görüştü

CHP  İstanbul İl Başkanlığı, yerel seçim çalışmaları kapsamında hazırladığı İstanbul Kent Anayasası’nın taslağı için meslek odalarıyla bir araya geldi

Fotoğraf: CHP İstanbul İl basın bürosu

Paylaş

CHP  İstanbul İl Başkanlığı, yerel seçim çalışmaları kapsamında hazırladığı İstanbul Kent Anayasası’nın taslağına son şeklini vermek üzere meslek odaları temsilcileriyle toplantı düzenledi. CHP İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ve meslek odaları temsilcilerinin katıldığı toplantıda yerel yönetim anlayışına ilişkin ilke ve esasların yer aldığı İstanbul Kent Anayasası taslağı masaya yatırıldı.

Siyasi parti farkı gözetmeksizin herkesin katkısına ve eleştirisine açık olan İstanbul Kent Anayasası’nın taslağı geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştı. www.adayimizsensinistanbul.com adlı internet sitesi üzerinden halkın görüş ve önerilerine açılan anayasa taslağı TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde düzenlenen toplantıda meslek odaları başkanları ve temsilcileriyle masaya yatırıldı.

Toplantıda yerel yönetimlerin uyması gereken başlıca kurallar sağlık, çevre, ekonomi, yoksulluk, barınma, ulaşım gibi birçok başlık altında tartışıldı. Meslek odaları başkanları ve temsilcilerinin kent yönetimine ilişkin görüş, öneri ve eleştirilerini paylaştığı toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Bilim insanları, araştırmacılar ve siyasal iletişim uzmanları tarafından aylardır süren çalışmalar neticesinde ortaya çıkan İstanbul Kent Anayasası, önümüzdeki günlerde İstanbul’daki tüm demokratik kitle örgütleri, dernekler, sendikalar ile meslek odalarının da davet edileceği İstanbul Forumu’nun ardından son şeklini alacak ve Ocak 2019’da kamuoyuyla paylaşılacak.

Kaftancıoğlu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Dünya güzeli İstanbulumuzu betona ve ömür törpüsü bir trafiğe mahkum ettiler. Şimdi bu gidişatın sonu geliyor; İstanbulumuzu ve İstanbulluyu zenginleştiren, üreten ve ürettiren, refahı yükseltip bunu adilce paylaşan bir yönetim dönemine geçiliyor.31 Mart’tan sonra yaşam kalitesini önemseyen, İstanbulluyu dinleyen ve anlayan yeni bir yönetim anlayışı hakim kılınacak. Bunu sağlamak için hayata geçirilecek İKA, belediyecilikte yeni döneminin rehberi olacak ve sapmasız uygulanacak; refahı artırırken kente ihanetin tüm yollarını da kapatacak. Ciddi birikim ve bilgi ürünü olan İKA’mızın, STK’larca yapılacak katkılarla çok daha verimli ve kalıcı bir eser olacağına inanıyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevlerine yüzlerce kitap ulaştırıldı

SONRAKİ HABER

Meksika’dan göçmenlere ilişkin ABD ile mutabakat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...