22 Eylül 2012 09:27

Soyunma odasından sınıf yaptılar

İzmir Konak’ta bulunan İbni Sina Ortaokulunda sınıf bulamayan okul müdürü soyunma odasını sınıf yaptı. Öğrenciler ve veliler buna tepki göstererek, sınıflarının değiştirilmesi talebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verdi.4+4+4 yasası nedeniyle okulları değiştirilen öğrencilere, İbni Sina Ortaokul

Soyunma odasından sınıf yaptılar
Paylaş

4+4+4 yasası nedeniyle okulları değiştirilen öğrencilere, İbni Sina Ortaokulunda sınıf yetersizliğinden dolayı spor dersi için bahçede bulunan soyunma odası sınıf olarak verildi.  

SINIFTA PENCERE YOK

Sınıfta pencere olmadığını, havasız, pis ve lağım gibi koktuğunu belirten 5 F sınıfı öğrencileri velileriyle birlikte dün sabah okulun önünde toplandı. Buradan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne giden öğrenci ve veliler, sınıflarının değiştirilmesi talebiyle dilekçe verdiler.

Küçük bir odada 40 kişi olduklarını, sıralarda üç kişi oturduklarını söyleyen öğrenciler, “Penceresi bile yok okul değil sanki hapishane” dedi. 4+4+4’ün kaldırılmasını istediklerini belirten öğrenciler, “Bakan biliyordu bu şekilde olacağını neden yasayı çıkardı ki?​’ diyerek tepkilerini gösterdi.

DAHA DÜZGÜN SINIF İSTİYORUZ

Veliler de sınıfın çok rutubetli olduğunu, çocuklarının hastalandığını söyleyerek, “Daha düzgün bir sınıf istiyoruz. Bu durum düzeltilmezse çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz” dedi. Okul yönetiminin bu konuda bir şey yapmadığını da söyleyen veliler, “Kendi çocukları olsa bu şeklide davranırlar mı” diye sordular. Dilekçeleri verdikten sonra İl Milli Eğitim Müdür yardımcısıyla konuşan veliler, okul yönetimiyle görüşüleceğini, pazartesi günü yeni sınıf verileceğinin söylendiğini dile getirdiler.

BU UYGULAMADAN VAZGEÇİLSİN

Velilerle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğüne giden ÖVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce de, “Cezaevi koğuşları bu yerden daha uygundur. Okul müdürü nasıl böyle bir yeri sınıf yapmış, kimse gelip incelememiş mi? Eğer yapılacaksa müdür odası yapılması daha uygun olurdu” dedi. Velilerine karşı polis çağıran okul yöneticilerinin, velilerin isteklerini yetkililere ulaştırmaya korktuklarını belirten Yüce, “Birçok okulda sınıflar bu durumda ama idare ediliyor. Bu eğitimin niteliğini artırmaz, aksine düşürür ve bu çocuklarımıza yazık olur. Bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmelidir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da 7 'KCK' tutuklaması

SONRAKİ HABER

Yoksa Mayalar haklı mıydı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...