02 Aralık 2018 06:49

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Antalya Grubu: Bizi emekli edin

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Antalya Grubu Sözcüsü Uslu: Benim kökenim MHP, AKP kurulduğundan beri ona oy veririm. Yazıklar olsun benim bu ellerime.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Antalya Grubu, EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak’ın da katılımıyla Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yüzlerce mağdurun katıldığı toplantıda süreç değerlendirildi ve Antalya’da dernekleşme kararı alındı.

EYT Antalya Grubu Sözcüsü Mehmet Uslu, toplantıda yaptığı konuşmada "Cumhurbaşkanı, bizim için 'Nereden türediler' diyor. Bizler yirmi, otuz sene çalışıp devlete primlerini yatıran, pirim gün sayısı dolmuş, emekli edilmesi gereken insanlarız. Bizim günümüz doldu bizi emekli yapın. Kimseden bir şey istemiyoruz. Devlete ödediğimiz paraları geri istiyoruz. Kendi paramızı istiyoruz" dedi.

"Kasada para yok, bütçe yok" denildiğini aktaran Uslu "Arkadaş sen benim paramı ne yaptın?" diye sordu.

Erdoğan'ın "Ben bunlara bu parayı verip milletin sırtına yük yapamam" dediğini aktaran Uslu, "Biz millet değil miyiz? Şimdi yeni yasa hazırlıyorlar. Kıdem tazminatımızı alacaklar, SGK özelleşecek, biz ne yapacağız? Özel şirket işçinin parasını vermezse ne olacak? Benim kökenim MHP, AKP kurulduğundan beri ona oy veririm. Yazıklar olsun benim bu ellerime. Ben bunlara bu zamana kadar oy verdim. Bu yasa çıksın çıkmasın artık AKP'ye oy yok. Hiçbirimiz oy vermeyelim AKP'ye. Bunlar bir ders alsınlar" dedi.

EYT Antalya Grubu Yürütme Üyesi Muhammet Tulunay ise "AKP'ye 16 yıldır yurdum insanı hiçbir partiye vermediği şansı vermiştir. Bu da iktidar partisinin özgüvenini öyle bir yükseltmiş ki, hiçbir şeyi tınmıyorlar. EYT sorununu görmezden gelmeler, asgari ücretten vergi alınmasın önergesini reddetmeler, 'Elektrik faturalarındaki TRT payı, kayıp kaçak bedeli ve dağıtım bedeli alınmasın' önergesini reddetmeler. Bütün bunlar kendilerini tek güç gördükleri ve 'Döner dolaşır yine oyunu seçimlerde bana verir' mantığıyla hareket etmelerinden kaynaklanmaktadır. Bize düşen de asıl gücün millet olduğunu seçimlerde onlara hatırlatmaktır’’ dedi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Macron 'Sarı Yelekliler’i hedef aldı: OHAL ilan edilebilir

SONRAKİ HABER

Sıla Gençoğlu, Ahmet Kural ile uzlaşmayı reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...