30 Kasım 2018 14:49

Kadınlardan krize karşı ‘dayanışma’ vurgusu

DİSK Ege Bölge Kadın Komisyonunun düzenlediği etkinlikte, ‘Ekonomik krizin işçi ve emekçi kadınlara etkisi’ konuşuldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK Ege Bölge Kadın Komisyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin serbest kürsü bölümünde kadınlar, ‘Ekonomik krizin işçi ve emekçi kadınlara etkisi’ konuşuldu.

Etkinliğin ilk bölümünde Yazar Ayten Kaya Görgün’ün katılımı ile ‘Kadınlar şiddeti nasıl yazıyor?​’ başlıklı söyleşi gerçekleşti. Toplumsal baskının kadın üzerinde yarattığı etkileri kaleme alan Görgün “Rengimizden, cinsiyetimizden, kimliğimizden dolayı sürekli öteki olduk. Ben de bunları dile getirdim tüm kitaplarımda. Ağlayarak değil gülerek anlatmayı tercih ettim” dedi.

Etkinliğin ikinci bölümünde kadınlar kurulan serbest kürsüde ‘Ekonomik krizin işçi ve emekçi kadınlar üzerindeki etkisi’ konuşuldu. Krizden çıkış yolunun kadınların birliğinden ve dayanışmasından geçtiğinin vurgulandığı söyleşide Genel-İş Sendikası 7 No’lu Şube Sekreteri Özgür Genç, “Kadınlar siyaset de yapar ekonomide de söz alır. Kadınlar kendi sorunlarını doğru yerden yansıtacakları odak noktaları yaratmalı. Ekonomik krizin yükünü sırtlamamak için birlikteliğimizi korumak zorundayız” dedi. Genç, “Kadınlar birlikte olunca başarabileceğini 1 Nisan tarihinden beri Ege Üniversitesi önünde direnen kadınlardan gördük. Birlikte başladık ve birlikte bitirdik” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Flormar işçilerine destek sürüyor: Yaşasın kadın dayanışması

SONRAKİ HABER

SEGBİS'i reddeden HDP'li Yıldırım, mahkeme salonuna getirilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...